Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkový beránek s čokoládovou polevou

Tradičního velikonočního beránka můžeme připravit i z těsta provoněného perníkovým kořením. K této chuti se pak zajisté hodí i mleté oříšky, kterými těsto doplníme. Hotového beránka pak ozdobíme polevou z hořké a bílé čokolády.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

funnylucy

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 hrnek = 250 ml

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme olej a mléko a prošleháme. Krok 3: Mouku smícháme s kypřicím práškem a perníkovým kořením. Postupně ji vmícháme do tekuté směsi i s mletými ořechy. Vznikne hladké těsto. Krok 4: Těsto vlijeme do připravené formy a vložíme do trouby. Krok 5: Pečeme přibližně 50 minut. Upečení vyzkoušíme špejlí – pokud po vytažení zůstane suchá, je hotovo. Krok 6: Po upečení necháme beránka ve formě asi 10 minut vychladnout, poté jej opatrně vyklopíme a necháme zcela zchladnout. Krok 7: Čokoládu rozpustíme zvlášť ve vodní lázni. Krok 8: Beránka polijeme rozpuštěnou hořkou čokoládou. Po zatuhnutí dozdobíme bílou čokoládou a cukrářskými ozdobami.

TIP: Proč praskne beránek – rady začátečníkům

Zveřejněno 14. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5lM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5lM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, mléko, mouka polohrubá, ořechy vlašské, kypřící prášek do pečiva, koření do perníku, tuk, mouka hrubá, čokoláda hořká, čokoláda bílá, zdobení cukrářské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]