Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovec s povidly a pomerančem

Milovníky máku potěší koláč z litého těsta, plný povidel, pomerančové chuti a křupavé drobenky. Připravit jej není nijak složité, za hodinku tento koláč provoní vaši kuchyň a rychle se po něm zapráší.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

Plech o velikosti 20x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Všechny suroviny na drobenku zpracujeme prsty nebo vidličkou na sypkou hmotu. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Do mísy prosejeme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Přidáme cukr, mléko, olej, vejce, mák a citronovou kůru. Vymícháme husté lité těsto. Krok 4: Těsto nalijeme na připravený plech. Na povrch těsta uděláme lžicí z povidel hromádky, položíme plátky oloupaného pomeranče a zasypeme drobenkou. Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 30 minut, dozlatova.

TIP: Moučníky a dobroty s mákem

Zveřejněno 27. 4. 2025

Poznámka autorky Handour

1 hrnek = 200 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovec s povidly a pomerančem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxG8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovec s povidly a pomerančem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxG8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, mléko, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, mák, kůra citronová, povidla švestková, pomeranče, cukr moučkový, máslo, mouka polohrubá, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu