Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Granola s pohankovými vločkami

Skvělou volbou pro zdravou a chutnou snídani je křupavá granola z pohankových a ovesných vloček plná ořechů a semínek. Domácí granola neobsahuje žádný přidaný cukr, zato je bohatá na živiny a energii, kterou tělo ráno ocení. Skvěle chutná s jogurtem, mlékem nebo jen tak samotná jako svačina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas předehřejeme troubu na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Pohankové a ovesné vločky vsypeme na připravený plech, promícháme a dáme pražit do trouby na 10 minut při teplotě 160 °C. Krok 3: Mezitím nasekáme ořechy na menší kousky. Krok 4: K praženým vločkám přidáme ořechy, konopná semínka, mletou skořici, sůl, kakao, kokosový olej a med. Přidáme sušené ovoce goji a pečlivě promícháme. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme za občasného promíchání na 160 °C 15-20 minut. Hlídáme, aby se ořechy nepřipálily. Krok 6: Po upečení necháme granolu vychladnout a poté do ní podle chuti přidáme nasekanou čokoládu. Krok 7: Granolu uchováváme ve vzduchotěsné nádobě.

TIP: Jak připravit granolu - rady a tipy

Zveřejněno 25. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZK1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZK1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vločky ovesné, vločky pohankové, ořechy vlašské, ořechy lískové, semínka konopná, skořice mletá, sůl, kakao, med, olej kokosový, rozinky, goja, čokoláda

Přidat fotografie receptu