Slaný jahelník se škvarky a houbami
Jáhly patří mezi výživné obiloviny, které mají v naší kuchyni dlouhou historii. Připravte si jeden z tradičních receptů, a to slaný jáhelník. Uvařené jáhly smícháme s houbami a škvarky, navrstvíme do pekáčku a zapečeme dozlatova.
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly přebereme a třikrát spaříme vařící vodou. Sušené houby namočíme do vody.
Krok 2: Do horkého osoleného mléka dáme vařit jáhly. Vaříme za občasného míchání na malém plaménku až do zhoustnutí kaše.
Krok 3: Do uvařené jáhlové kaše zamícháme škvarky a slité houby a dáme ve vymazaném pekáčku zapéct do trouby. Pečeme při 190 °C po dobu asi 45 minut, dozlatova.
Krok 4: Podáváme se zeleninovým salátem či kvašenou zeleninou.
Zveřejněno 26. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný jahelník se škvarky a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82OEg
Moje poznámka
Slaný jahelník se škvarky a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82OEg
Nejnovější recepty
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 1 hodinou
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 22 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 22 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 22 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koka sušenky
DragonusNala457 před 1 minutou
Koláčky z Vacenovic
Wanilor před 1 minutou
Koprová omáčka
Priserka před 56 minutami
Segedínský guláš
LucieDos před 1 hodinou
Tvarůžkoví rarášci
Lesana120 před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Lucek před 2 hodinami
Brokolicový quiche
Jana Jurikova před 2 hodinami
Tvarohový linecký koláč
zackovam před 2 hodinami
Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Ajkad před 3 hodinami
Suroviny:
jáhly,
mléko,
škvarky,
houby sušené,
sůl,
sádlo
Komentáře (1)