Slaný jahelník se škvarky a houbami
Jáhly patří mezi výživné obiloviny, které mají v naší kuchyni dlouhou historii. Připravte si jeden z tradičních receptů, a to slaný jáhelník. Uvařené jáhly smícháme s houbami a škvarky, navrstvíme do pekáčku a zapečeme dozlatova.
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly přebereme a třikrát spaříme vařící vodou. Sušené houby namočíme do vody.
Krok 2: Do horkého osoleného mléka dáme vařit jáhly. Vaříme za občasného míchání na malém plaménku až do zhoustnutí kaše.
Krok 3: Do uvařené jáhlové kaše zamícháme škvarky a slité houby a dáme ve vymazaném pekáčku zapéct do trouby. Pečeme při 190 °C po dobu asi 45 minut, dozlatova.
Krok 4: Podáváme se zeleninovým salátem či kvašenou zeleninou.
Zveřejněno 26. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný jahelník se škvarky a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82OEg
Moje poznámka
Slaný jahelník se škvarky a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82OEg
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 12 minutami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 17 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 35 minutami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 56 minutami
Rýžový nákyp
Tereziena před 3 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 4 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 10 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 12 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 12 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 13 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 13 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 14 hodinami
Suroviny:
jáhly,
mléko,
škvarky,
houby sušené,
sůl,
sádlo
Komentáře (1)