Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná kuřecí prsa s těstovinami

Jednoduchý, ale přitom výtečný pokrm připravíme z těstovin a kuřecího masa. Plátek kuřecího naplníme sýrem, šunkou a podušeným špenátem. Po osmahnutí masa pak z výpeku připravíme lahodnou smetanovou omáčku, kterou doplníme těstoviny.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu. Krok 2: Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme špenát, ochutíme solí, mletým pepřem, nadrceným česnekem a necháme vydusit veškerou tekutinu. Krok 3: Kuřecí prso rozřízneme, ale nedokrojíme, tak získáme větší plát. Lehce ho naklepeme, osolíme, opepříme, položíme plátek šunky, sýra a na střed dáme lžíci špenátu. Plátek prsa přeložíme a okraje spíchneme párátkem. Krok 4: Naplněná prsa osmahneme na 2 lžících oleje, podlijeme, podusíme do měkka a vyjmeme z pánve. Krok 5: Do pánve přidáme tavený sýr, necháme ho rozpustit, přilijeme smetanu a dobře rozmícháme. Na konec přidáme do omáčky podle chuti zbylý špenát a těstoviny.

Zveřejněno 17. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x4D0

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x4D0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobrý recept přidal jsem kousek nivy jak do prs tak do omáčky

Tak tohle vypadá báječně :) špenát, kuře, těstoviny a smetana - taková ta oblíbená klasika, ale v jiném podání, musím vyzkoušet :)

Suroviny:
těstoviny, cibule, prsa kuřecí, šunka, sýr, špenát, sůl, pepř mletý, česnek, olej, sýr tavený, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]