Pikantní vepřový guláš s červenými fazolemi

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Doba přípravy: 2 hodiny Vepřové maso 2 názory

Suroviny

1,5 kg vepřové plece nakrájené na kostky
1 kg cibule nakrájené na drobno
3/4 kg paprik
3-4 feferonky
1 malý rajský protlak
2 pl sladké papriky
2 pl soli (zarovnané)
1 pl mletého kmínu
1 kl mletého pepře
1 dl oleje
2 pl másla + 2 pl hladké mouky na jíšku
2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu (po 425 ml)
5 stroužků česneku
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme olej a vsypeme nakrájenou cibuli. Počkáme, dokud cibule nezesklovatí - mezitím očistíme a nakrájíme papriky.

  2. Papriky přidáme k cibuli. Když začnou měknout (pouští vodu), přidáme rajský protlak a necháme vše zredukovat asi na polovinu. Mícháme, aby se protlak nepálil!

  3. Přidáme maso nakrájené na kostky a necháme zatáhnout.

  4. Vmícháme koření, na kolečka nakrájené feferonky, prolisujeme 4 stroužky česneku a nakonec osolíme. Promícháme, přidáme vodu tak, aby bylo vše potopené a vaříme, dokud není maso měkké (asi 3/4 hodiny). Průběžně doléváme vodu, občas promícháme.

  5. Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme poslední prolisovaný stroužek česneku a fazole (já je dala i s nálevem). Provaříme a podáváme.

Poznámka

Nejlepší je druhý den, když se stihne uležet (což se někdy nepovede). Jako příloha stačí chléb nebo pečivo, ale dcera si do toho zamíchala ještě rýži:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 220 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní vepřový guláš s červenými fazolemi

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    alena.kyp: děkuji, jsem ráda, že chutnalo:-):-K:-K, a díky za foto :-K
    pokud je maso tučnější, určitě stačí mouka s vodou, ona ta cibule s paprikou už tu omáčku vlastně dost zahustí, ale tím, že se použijí fazole i s nálevem, se to zase naředí, takže je lepší to malinko zahustit, kdo nechce, ani nemusí:-)

    Odpovědět

  • alena.kyp alena.kyp

    Guláš je výborný :yes::yes: měla jsem krkovici, tak byl základ trochu tučnější, tak jsem nedělala jíšku, jen jsem rozmíchala mouku s trochou vody a nechala jsem provařit.

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso s červenými fazolemi fazolový vepřový guláš vepřový fazolový guláš vepřový guláš s červenou fazolí vepřovy gulaš s fazoli vepřový guláš se žampiony guláš s červenými fazolkami

Zapomněl/a jsem heslo