Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze

Horkovzdušná fritéza je skvělý pomocník, se kterým zvládnete připravit spoustu výborných jídel. Díky alobalu v ní zvládnete upéct i masovou směs v marinádě. Tyto vepřové nudličky s cibulí si navíc můžete dopřát třeba s domácími hranolky také z fritézy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ve větší míse umícháme marinádu a přidáme na široké proužky nakrájené maso. Pořádně promícháme a necháme chvíli uležet. Krok 2: Mezitím nakrájíme slaninu na větší kostky a osmažíme ji na troše oleje, dokud nezačne zlátnout. Krok 3: Papriku nakrájíme na širší proužky, cibuli na tenké půlměsíčky a obojí dáme do mísy k masu. Přidáme slaninu i s tukem a všechno dohromady zamícháme. Krok 4: Na pracovní plochu položíme do kříže dva kusy alobalu, dlouhé cca 50 cm. Do středu překlopíme celý obsah mísy, alobal uzavřeme a opatrně vytvarujeme tak, aby balíček vešel do koše fritézy. Krok 5: Koš fritézy zasuneme do přístroje, časovač nastavíme na 30 minut a teplotu na 180 °C. Poté časovač nastavíme na 15 minut a teplotu zvýšíme na 190 °C. Krok 6: Po zaznění zvukového signálu alobal rozevřeme, přidáme pokrájené máslo a dopečeme 5 minut na 195 °C. Krok 7: Sázená vejce připravíme na sporáku. Do rozpálené pánve s olejem rozklepneme vejce, osolíme a smažíme do ztuhnutí bílku. Krok 8: Na talíři posypeme nasekanou bylinkou a podáváme s přílohou, kterou máme rádi.

TIP: Jak udělat hranolky v horkovzdušné fritéze

Zveřejněno 23. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkPl5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkPl5

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: Drahuško, moc se mi dnešní recept líbí, HF také nemám ale jde to i v troubě. :-K

To vypadá skvěle. Horkovzdušnou fritézu sice nemám, ale naše trouba má air fry program, tak by to asi mohlo jít i tam.

Suroviny:
plec vepřová, cibule, paprika, slanina, olej, máslo, olej, omáčka chilli sladká, omáčka worcesterová, česnek granulovaný, paprika sušená uzená, pepř mletý, sůl, olej, vejce, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu