Jablkový salám

tejaja Kuchařka: tejaja

Soutěžní recept. Přidejte fotku a vyhrajte.

Cukroví , Nepečené 18 názorů

Suroviny

1 kg jablek
2 lžíce citrónové šťávy
300 g cukru
200 g nahrubo mletých ořechů
100 g rozinek
hrst nadrobno nařezaného kandovaného ovoce
strouhaný kokos
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Neolúpané jablká zbavíme jadrovníka a narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme šťavou a dusíme asi 15 minút. Jablká rozmixujeme.

  2. Do jablkovej kaše prisypeme cukor a za stáleho miešania varíme asi 15min, kým zmes nie je úplne hustá ( doba dusenia záleží to od jabĺk ).

  3. Odstavíme z ohňa, pridáme orechy, kandizovanú kôru, hrozienka, dobre premiešame a necháme prechladnúť.

  4. Alobal posypeme kokosom, jablkovú hmotu vytvarujeme do tvaru valca s priemerom cca 5-6 cm, posypeme aj zhora kokosom a zabalíme do alobalu ( nemusíme mať dokonalý valec, ten vytvarujeme po druhom zabalení ).

  5. Celý valec zabalíme ešte do jedného alobalu a rukami vytvarujeme pekný tvar valca.

  6. Dáme do chladu a vybalíme a režeme až po 10 dňoch.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablkový salám

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Hedwika: Asi boli šťavnatejšie jablká, v takom prípade treba dodaď orechy, aby sa masa zahustila viac. Alebo viac vydusiř jablká. Ale aj guličky sú super nápad. :yes:;-)

    Odpovědět

  • Hedwika Hedwika

    :-p skvělý recept, který měl v loňském roce velký úspěch. Letos jsem chtěla zopakovat, ale válečky zůstaly měkké a krájet by se nedaly. Udělala jsem z toho kuličky obalené v kokosu a vypadá to, ze se vánoc nedožijí. :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    AniCiz: Anička, teším sa, že sa podarilo ( aj s úpravou ) :-D:yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    Terezko,děkuji za tento skvělý recept.jak víš,dělala jsem s tím další věci,ale už jsem dnes nevydržela a ochutnala..:-*..skvělá chuť..
    (špatně jsem četla recept a směs byla řidší,proto jsem dosušovala už v kokosu obalené na alobalu v troubě):-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Hedwika Hedwika

    Včera jsem vyrobila. Vypadá to :-p:-p:-p. Rozdělila jsem na dva kousky. První rozřežu po osmi dnech, snad to bude stačit a další podle úspěšnosti. Předokládám :yes::yes::yes: Bodík +

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, taky jsi to mohla dát dříve! :-D Já už nechci nic dělat, co se cukroví týká, ale tohle si uložím na jinou příležitost;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Tak to je zajímavá doborota:yes::yes: Já už letos ne, ale ukládám;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    hosta: nie môžeš ich olúpať, ak je šupka zlá, ono je tá šupka hlavnme kvôli tomu, že tesne pod ňou je veľa pekntínu, ktorý to zahusťuje. Alebo môžeš nelúpať a potom prepasírovať cez sito, asi by to bolo lepšie. Najdôležitejšie je to úplne vydusiť, nenechať tam nič vody, preto sa jablká nepodlievajú, oni hneď na teple mäknú a púšťajú šťavu. ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    tejaja: taky mě to láká, zkusím z poloviční dávky. A Teri - musí ta jablka být neloupaná? mám koženou renetu, má zatím dost tuhé a silné slupky. nebo nastrouhat?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    yanull: Janka, môžu byť aj šťavnaté jablká, len je dôležité to skutočne úplne vydusiť, aby to bolo veľmi husté, aby sa všetka voda odparila. Ak by sa ti aj tak zdala masa riedka, tak zahusti rozmixovanými piškotami alebo pridaj trocha orechov, ale keď to skutočne dokonale vydusíš, tak to nemusí byť.;-) Musíš mať tak hustú kašu, že sa bude ťažko miešať.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    evžen: recept je ve slovenštině hahaha ;-);-)

    Odpovědět

  • evžen evžen(neregistrovaný)

    Píš se lžíce neee lyžice :D:D:D:D hahahahahaa:-((

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:líbí se mi.hned zítra udělám..+ 4. bod:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Tento salám mne Terezko láká vyzkoušet, ale mám hodně šťavnatá jablka. Můžou tak být a nebo je mám preventivně zahustit troškou pudingu? Či více podsypat kokosem? Navíc rozinky mám narumované, tak do nich se nic nevsákne. Děkuji za radu a posílám 3.bod, protože tam je vše dobré :-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Nadja: Naďka, nemusí byť v chladničke, ale v chlade áno, aby dobre stuhol. Ja ho dávam na balkón, a keď sú mrazy nad -4. tak ho dám do kumbálu, čo máme na chodbe. Vydrží dovtedy, kým sa nezje, tam sa nemá čo pokaziť. ;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jablkový salám jablečný salám jablkové cukroví nepečený jablečný salám jablkový nepečený salám recept na jablkový salám nepečený jablkový salám jaablkový salám jablkove salam cukroví jablkový salám vanocni jablecny salam jablečný salám s ořechy jeblečný salám cukroví s jablky ovocny salam z jablek a orech jabkový salám jablka obalené v kokosu salám z jablek a ořechy jak dlouho vydrží salám v lednici salám z jablek

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít