Polévka z vodnice s pohankovými vločkami

spagetka Kuchařka: spagetka

Polévky 7 názorů

Suroviny

4 brukev řepák vodnice
1 mrkev
1 petržel
instantní pohankové vločky
pepř
sůl
zpěněná cibulka
Na světlou jíšku:
máslo
hladká mouka
Dále:
kousek másla
1 cibule
2 l vody nebo vývaru
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné bulvy vodnice nakrájíme na kostičky, pěkné listy a stvoly nasekáme na kousky.

  2. Omytou petržel s mrkví nakrájíme podle velikosti na kolečka nebo půlkolečka.

  3. Bulvy se stonky a mrkev s petrželí prudce orestujeme na másle, vložíme do vroucí osolené a opepřené vody nebo vývaru a vaříme cca 10 minut. Přidáme nasekané listy a prohřejeme.

  4. Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky.

  5. Vedle v kastrolku si spaříme pohankové vločky(poměr je 1:1 - 1 díl vody na 1 díl pohanky).

  6. Na másle necháme orestovat cibuli, kdo rád, může až do hněda, ale stačí jen zpěnit.

  7. Na talíř nalijeme polévku, dáme lžíci pohanky, cibulku a ozdobíme drobně natrhanými lístky vodnice.

    Polévka je hustá a velmi osvěžující chuti. Bohatě zasytí. Větší jedlíci si samozřejmě dají pečivo.
    Zdroj: rodinná kuchařka

Poznámka

Pohankové vločky lze změnit za jáhlové, nebo dát krupky, které mám v původním receptu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z vodnice s pohankovými vločkami

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Ani, ta bílá podlouhlá ředkev je malinko drsnější a palčivější chuti než vodnice, ale jsou jinak srovnatelné chuti. Černá ředkev je z nich chuťově nejvýraznější, umí být i palčivá.

    Děkuji vám za zájem :-K:-K:-K:yes::yes::yes:.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ladi,s chutí bych si tuhle polévečku naložila:-p:-K:yes:
    Líbí se mi i ty pohankové vločky,které zatím ve špajzu nemám:-*

    Laděnko,prosím Tě,já kupuji bílou podlouhlou ředkev,tuhle kulatou jsem ještě nezkoušela. Je mezi něma nějaký chuťový rozdíl?Používám na polévku,na zapékání i do pomazánek:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: Aháááá!! tak to mám dojem jsem viděla v Lidlu, máš recht!! Mrknu, koupím! :-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jana Remkova: Nejsi za blba, je to polozapomenutá zelenina, sestřenka kedlubny a nepálivé ředkvičky. Naše babky a mamky ji pěstovaly. Mrkni sem, tam to vysvětluju a mám i odkaz. Stoprocentně ji znáš, jen jsi ji nekoupila, v Kaufu, Lídlu apod jí teď jsou mraky a pro Láďu i taky ideální zelenina ;-);-);-);-) Jo a pro tebe taky, dyk držíš dietu :-D:yes:
    http://www.toprecepty.cz/recept/40898-pomazanka-z-... Jinak díky :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já jsem tady dnes za úplného blba! :-O Co je to zase vodnice? :-O. Co recept, to pro mne neznámé suroviny!:-D. Spagi, ale nádherné fotky;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    ivulinka: Ivi, vodnice chutná jemněji než kedlubna a ředkvička, ale dá se to k tomu přirovnat. Vřele doporučuju :yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Sice netuším jak chutná, ale vypadá dobře:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vodnice jak vypadá vodnice recepty-listy z vodnice recepty z vodnice ředkev vodnice co obsahuje listy z vodnice recepty s pohankovými krupky ředkev vodnice recepty ředkvička vodnice redkev cerna vodnice listy vodnice polévka nazev bila redkev-podlouhla listy z vodnice nejlepši recepty z vodnice. vodnicová polévka cerna redkev polevka polevka z vo ředkev bílá vodnice cerna redkev listy z redkve vodnice