Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mléčná omáčka s česnekovými výhonky

Červen je období mladých česnekových výhonků, které jsou velmi chutné a ozvláštní vaše pokrmy svojí zajímavou, až lehce nasládlou chutí. Vyzkoušejte je přidat třeba do mléčné omáčky, získá tak velice zajímavou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Česnekové výhonky nakrájíme na 2,5 cm. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Na pánev dáme 15 g másla a nakrájené česnekové výhonky, prolisovaný česnek. Restujeme na mírném plameni zhruba 1 minutu. Krok 3: Přidáme 3 lžíce vody, osolíme, opepříme a 4 minuty podusíme, Výhonky nesmí zhnědnout. Krok 4: Dno i část stěn hrnce vymažeme zbytkem másla, nalijeme litr mléka, přivedeme k varu, přilijeme za stálého míchání zbytek mléka, ve kterém jsme rozmíchali mouku a povaříme 10 minut do zhoustnutí. Krok 5: Přidáme podušené česnekové výhonky a omáčku dochutíme octem a cukrem, zamícháme a ještě prohřejeme. Krok 6: Jako přílohu použijeme vařené brambory a vejce.

TIP: Česnek v naší kuchyni

Zveřejněno 9. 6. 2025

Poznámka autorky Handour

Česnekové výhonky jsou mladé výhonky česneku, které se vyštípnou z rostliny před tím, než se rozvine květenství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6M6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6M6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Díky za inspiraci! :)

Skvělá z inspirace. Dokud jsem ještě měla zahrádku, tak jsem ty výhonky nakládala do láku jako na okurky. Bylo to super na grilovačky.

Suroviny:
mléko, máslo, mouka hladká, sůl, výhonky česnekové, česnek, sůl, pepř mletý, ocet, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu