Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dortík s hroznovým vínem

Dortík jen tak na chuť můžeme připravit i do malé formy. Kakaový piškotový korpus protřeme krémem z pudinku a másla. Do něj také naskládáme šťavnaté hroznové víno. Povrch pak ozdobíme pařížskou šlehačkou a čokoládovou polevou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

Forma o průměru 15 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny a během šlehání k nim přidáme lžíci horké vody. Krok 2: Do vyšlehaných vajec lehce zamícháme směs mouky, kakaa a kypřicího prášku do pečiva. Vymícháme hladké těsto. Krok 3: Dno dortové formy (průměr 15 cm) pokryjeme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto a pečeme při 180 °C asi 10 minut, dokud zapíchnutá špejle nezůstane suchá. Korpus po vychladnutí rozkrojíme a do formy vrátíme spodní část. Krok 4: Na krém zamícháme všechny suroviny kromě másla a necháme půl hodiny stát. Poté povaříme do zhoustnutí a do ještě horkého krému zamícháme máslo. Krok 5: Ihned rozprostřeme polovinu krému do formy, dáme vrstvu hroznového vína, kterou potřeme zbytkem krému, položíme vrchní korpus, přitlačíme a dáme do lednice. Krok 6: Dort vyndáme z formy a povrch polijeme polevou a ozdobíme pařížskou šlehačkou a vínem.

TIP: Jak připravit pařížskou šlehačku

Zveřejněno 12. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortík s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRLDl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortík s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRLDl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, voda, kakao, kypřící prášek do pečiva, mléko, cukr krystal, pudink vanilkový, máslo, krupice dětská, víno hroznové, poleva čokoládová, šlehačka pařížská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu