Kávový dort s hroznovým vínem

hemriettas Kuchařka: hemriettas

Doba přípravy: 180 minut 16 porcí Dorty 6 názorů

Suroviny

6 vajec
1 vanilkový cukr
3 lžíce oleje
180 g krupicového cukru
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce mleté kávy
100 ml mléka
KRÉM:
50 ml rumu
1 lžíce instantní kávy
100 g čokolády na vaření
150 g Hery
rybízová marmeláda
500 g hroznů
dortové želé
ořechy na posypání stran
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a olejem do pěny, zvlášť vyšleháme bílky s cukrem.

  2. Spojíme, přidáme mouku, kypřící prášek, mletou kávu a mléko.

  3. Pečeme v dortové formě 24 cm ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.

  4. Rum zahřejeme a rozpustíme v něm kávu.

  5. Změklou čokoládu vyšleháme s Herou a vmícháme vychlazený rum.

  6. Studený korpus rozkrojíme na 3 díly, spodní potřeme marmeládou, přiklopíme a potřeme částí krému.

  7. Poklademe půlkami hroznů a opatrně zalijeme 1/2 želé.

  8. Poslední díl korpusu ze spodní strany potřeme marmeládou a přiklopíme na dort.

  9. Opět potřeme krémem a poklademe hrozny.

  10. Opatrně zalijeme želatinou.

  11. Boky posypeme drcenými ořechy.

  12. Necháme minimálně 2 hodiny v chladu.

Poznámka

Krému je tak tak, raději si navyšte dávku.

Hrozny na povrchu dortu jsem potírala širokým štětcem, aby želé neteklo.

Je možné obsypat strany před kladením hroznů na povrch dortu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kávový dort s hroznovým vínem

Tématické fráze: dort hrozen dort hrozen vína obsypání dortu jak posypat dort z boku dort s hroznem jak obsypat dort dortík s hroznovým vínem jak posypat boky dortu jak obsypat boky dortu recepty s hroznovým vínem dort s hrozen kávový dort s žele dobrý jak posypot dort s boku jak posypat dort kavovy korpus na dort dorty zdobené hroznových vínem jak posypat strany dortu postup posypání boku dortu dort víno jak obsypat dortu

Zapomněl/a jsem heslo