Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený jahodový dortík

Svěží, nadýchaný a přitom efektní dezert, který se obejde bez pečení. Spojení krémového mascarpone, čerstvých jahod, bílé čokolády a piškotů si zamiluje celá rodina. Ideální na léto i slavnostní příležitosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + chlazení přes noc

30 min (30 min příprava, + chlazení přes noc)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme ganache. Smetanu zahřejeme těsně pod bod varu, stáhneme z ohně, přidáme nasekanou bílou čokoládu a rozmícháme dohladka. Dáme do lednice na 1 hodinu zchladnout. Krok 2: Formu nebo dortový ráfek o průměru 25 cm vyložíme cukrářskými piškoty – boky namočíme v mléce, dno vyložíme suchými. Krok 3: Mascarpone, smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt vyšleháme do pevného hladkého krému. Krok 4: Na dno formy rozetřeme část krému, přidáme nakrájené jahody a trochu ganache.
Pokračujeme další vrstvou piškotů, krému, jahod a opět ganache.
Poslední vrstvu tvoří piškoty, zbytek krému a silnější vrstva ganache. Krok 5: Dort zakryjeme potravinářskou fólií a necháme přes noc v lednici ztuhnout.
Před podáváním dort dozdobíme zbytkem krému, čerstvými jahodami a nasekanými pistáciemi. Podáváme dobře vychlazený.

TIP: Jak a čím krájet dort?

Zveřejněno 15. 7. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený jahodový dortík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYDwM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený jahodový dortík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYDwM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mascarpone, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, extrakt vanilkový, smetana ke šlehání, čokoláda bílá, piškoty cukrářské, mléko plnotučné, jahody čerstvé, krém, ořechy pistácie, jahody čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu