Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso s dýní, pórkem a smetanou.(vhodné i pro diabetiky)

Barevný podzimní pokrm plný jemné a vyvážené chuti. Křehké kuřecí kousky se spojí s nasládlou dýní hokaido a pórkem v bohaté smetanové omáčce. Díky nižšímu množství sacharidů je recept vhodný i pro diabetiky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme malý kousíček nadrobno nakrájeného špeku a dýni nakrájenou na kostičky
i se slupkou. Krok 2: Orestujeme a přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za častého míchání restujeme přibližně 15 minut. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Krok 3: Po chvíli ještě přidáme dobře omytý a nakrájený pórek. Krok 4: Když jsou maso i dýně měkké, zalijeme je smetanou a krátce podusíme. Na závěr dochutíme chilli kořením podle chuti. Krok 5: Podáváme s osvěžujícím salátem z čínského zelí a rajčátek, přelitým zálivkou z citronové šťávy, xylitolu, soli a panenského olivového oleje.

TIP: Čím se liší hokaido od jiných dýní

Zveřejněno 12. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso s dýní, pórkem a smetanou.(vhodné i pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8qn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso s dýní, pórkem a smetanou.(vhodné i pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8qn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, dýně hokkaido, smetana na vaření, špek, pórek, cibule šalotka, ghee, pepř mletý, chilli, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu