

Kuřecí maso na smetaně
Suroviny
- kuřecí maso (jakkoli nakrájené buď stehna nebo řízky nebo co kdo rád z kuřecího)
- 1 sladká smetana 31%
- 1 dl olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 celá cibule na kostičky
- 4-5 stroužků česneku
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce koření na kuře
- 0,5 lžičky anýzu (jen tak pokrájeného)
- 1 dl vody
- 2 ks slaniny (slanina silná 1 cm, na kostičky)
Postup přípravy receptu
Všechno zamícháme a nalijeme do pekáčku, maso zakryjeme alobalem a necháme marinovat do druhého dne.
Potom maso upečeme, nejprve na 220°C s alobalem, pak sundáme alobal a dopečeme do křupava na 200°C, podáváme s rýží nebo bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí maso na smetaně
-
mia2404:tak to mě těší,že jste si pošmákli...no a manžela chválím...hezké fotečky...
-
vynikajúci recept , manžel nám uvaril na obed a bola rodinka spokojná mali sme k tomu cestoviny aj opekané zemiaky pridávam fotečky
a bodík+1
-
vypadá to dobře
-
Jenny, posílám fotečky z dnešního oběda podle tvého receptu. Kdyby se ti nelíbily, smažu je a až pokrm vyfotíš, jak píšeš, můžeme je třeba posunout dozadu...
-
Jj, díky, zkusím je nejdřív pokrájet, ale abych si neukrojila ruku při mé "šikovnosti"
Když to nepůjde, zkusím jemně podrtit
-
Fakt zaujímavé
Jenny,teším sa na fotky a napíš ako vám chutilo.
-
Hmm, marinované masíčko na smetaně je moc dobré. Zajímavé ingredience, pro mne celkem nezvyklé v kuřecím mase. Ten anýz a kostičky špeku, to zní hodně zajímavě
-
zizala:aha,díky za upozornění,ne,hned to napravím,má to tam být jednou,no ano,anýz je možno podrtit v hmoždíři,ale ne zase na padrť.
-
Jano, máš tam 2x 1 dl vody, to je správně? A já jsem ještě nikdy nekrájela anýz, nešlo by ta semínka jenom podrtit třeba v hmoždíři?