Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinová marmeláda

Sladká chuť zralých ostružin proměněná v domácí marmeládu dodá šmrnc snídaňovému pečivu i oblíbeným dezertům. Pár surovin, chvilka vaření a výsledkem je poctivá dobrota, která uchová vůni a chuť léta i do zimních měsíců.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ostružiny vložíme do hrnce, podlijeme lžící vody a necháme je rozvařit. Krok 2: Pokud nechceme v marmeládě zrníčka, musíme ostružiny prolisovat sítkem nebo je umeleme na strojku a dáme znovu vařit. Krok 3: Ostružiny uvedeme znovu do varu a do vroucí hmoty přidáváme cukr. Krok 4: Když začne hmota rosolovatět, nalijeme ji horkou do čistých skleniček a po uzavření obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

TIP: Ostružiny v naší kuchyni

Zveřejněno 5. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYBgX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYBgX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Ostružinovou marmeládu připravujeme každoročně, je velice oblíbená. Aby byla bez zrníček, tak na rozvařené ostružiny používám dřevěný pasírovací hříbek, je to velký pomocník. 😊

Suroviny:
cukr krupice, ostružiny

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu