Zavařený základ na lečo
Lečo z čerstvých paprik a rajčat patří mezi rychlé a jednoduché letní pokrmy. Jeho základ si však můžete připravit i na chladnější období roku. Směs stačí zavařit do sklenic a máte ji tak vždy po ruce.
Postup přípravy
Krok 1: Z paprik odstraníme semena a nakrájíme je na proužky. Rajčata spaříme a oloupeme (komu nevadí slupky nemusí loupat) a nakrájíme na kousky.
Krok 2: Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji do sklovita, přidáme papriky a 5 minut podusíme. Pak přidáme nakrájená rajčata, zeleninu osolíme a podusíme 5 minut.
Krok 3: Plníme do čistých sklenic, kterým otřeme hrdla, zavíčkujeme je a zeleninu sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.
Zveřejněno 1. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařený základ na lečo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rGXZ
Moje poznámka
Zavařený základ na lečo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rGXZ
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 11 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 15 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 16 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno 7. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 20 minutami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 53 minutami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 9 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 14 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 14 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 14 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 15 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 15 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 15 hodinami
Suroviny:
rajče,
paprika,
cibule,
olej,
sůl
Komentáře (5)
Potom to nandám do sklenic 0,75 se závitem a zavařuju už víc jak 20 roků v mikrovlnce. Takto připravené uložím v našem tmavém a chladném sklepě. No a je to připravené k okamžité a snadné přípravě a dokončení.
Dokonce sem tam našel jednu zapomenutou z roku 10. 10. 2023 a byla perfektní jako ostatní.
Cibulu si připravím do zlatova až při dokončení, potom dám tento polotovar a přidám rozčondanáí vajíčka . Dokořením , dosolím a je to mňamka. Kabanos to za dobu uskladnění více provoní. No a k tomu čerstvý chlebík. Potom aspoň hodinu odpočinku za dorý lidičky v mojem okolí,
,,toš teda tak,,