Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lotus cupcakes

Hledáte dezert, který oslní na první pohled? Lotus cupcakes vás okouzlí vláčným korpusem, nadýchaným mascarpone krémem a sladkou karamelovou pomazánkou. Skvěle se hodí na oslavu, k odpolední kávě i jako malý sladký dárek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 25 min

70 min (45 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 175 °C. Krok 2: V míse smícháme mouku, cukr, rozdrcené sušenky, kypřicí prášek a sodu. Přidáme vejce, mléko a olej. Promícháme do spojení, nemícháme zbytečně dlouho. Krok 3: Těsto rozdělíme do 12 košíčků. Pečeme při 175 °C 20-25 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Necháme vychladnout na mřížce. Krok 4: Mascarpone prošleháme s Lotus pomazánkou. Přidáme studenou smetanu a vyšleháme do pevného hladkého krému. Krok 5: Krém přendáme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou. Cupcakes zdobíme tak, aby uprostřed vznikl důlek na naplnění. Krok 6: Do důlku kápneme lehce rozehřátou Lotus pomazánku a povrch posypeme podrcenými sušenkami.

TIP: Jak ozdobit cupcakes

Zveřejněno 10. 9. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotus cupcakes

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73YVy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotus cupcakes

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73YVy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr, mouka hladká, mléko, olej, sušenky, vejce, kypřící prášek, soda jedlá, mascarpone, smetana ke šlehání, pomazánka, pomazánka, sušenky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu