Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávové řezy s lískooříškovým krémem se šlehačkou

Máte rádi kávu a oříšky? Pak si jistě oblíbíte tyto jemné a vláčné kávové řezy s lískooříškovým krémem. Nadýchaný kakaový korpus, provoněný kapkou rumu, se skvěle doplňuje s nadýchaným krémem z instantní kávy, šlehačky a lískooříškového krému.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 32×23 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem promícháme v míse s ostatními sypkými ingrediencemi. Přidáme celá vejce rozkvedlaná v mléce, máslo, olej a rum. Krok 2: Vše dobře promícháme a nalijeme na plech vyložený podložkou na pečení nebo pečicím papírem. Povrch uhladíme a dáme péct asi 15 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je korpus upečený. Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout. Krok 3: Než se korpus upeče a zcela vychladne, připravíme krém. V teplé vodě rozpustíme instantní kávu, do vlahé vmícháme lískooříškový krém. Zvlášť ušleháme dotuha šlehačku a zlehka smícháme s kávovou směsí. Krok 4: Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus a necháme ztuhnout v lednici. Na povrch nastrouháme čokoládu nebo lískové oříšky. Nakrájíme na kostky nebo řezy.

TIP: 15 oblíbených receptů na řezy se zakysanou smetanou

Zveřejněno 21. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n57WD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n57WD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, nescafe, kakao, máslo, olej, vejce, mléko, rum, káva instantní, voda, krém lískooříškový, smetana ke šlehání, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu