Pochoutková mrkvička

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Doba přípravy: 30 minut 2-3 porce Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

750 g mrkve
20 g agávového sirupu
2 lžíce slunečnicového oleje
1 stroužek česneku
2 lžičky himalájské soli
2 lžíce sezamového semínka
2 lžíce lněného semínka
1/2 citronu - šťáva
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky.

  2. Přidáme lžičku soli, agávový sirup, olej a zalijeme asi 150 ml vroucí vody.

  3. Přiklopíme a dusíme asi 10 minut.

  4. Vmícháme šťávu z citronu a utřený stroužek česneku.

  5. Na pánvi nasucho opražíme sezamové a lněné semínko. Přidáme jednu lžičku soli a promícháme.

  6. Na talíři touto směsí posypeme mrkev.

  7. Podáváme s vařenými brambory sypanými pažitkou.

Poznámka

Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 124 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pochoutková mrkvička

Tématické fráze: recepty z mrkve recept z mrkve dušená mrkev, kuchařka ze svatojánu

Zapomněl/a jsem heslo