Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filé na másle a česneku

Ryby jsou skvělým zdrojem bílkovin a zdravých tuků. Obsahují omega-3 mastné kyseliny, vitamíny i minerály. Pokud chcete navýšit jejich konzumaci, vyzkoušejte si připravit filé na másle a česneku. Zdravý oběd tak můžete mít na stole za pár minut.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 21 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 16 min

21 min (5 min příprava + 16 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Mírně povolené (rozmrazené) filety opláchneme a osušíme. Z obou stran osolíme, posypeme sušeným česnekem a pepřem. Krok 3: V pánvi na rozehřátém oleji s máslem opékáme z každé strany 7 až 8 minut. Poté porce filet rozdělíme na nahřáté talíře. Krok 4: Do pánve s horkým výpekem dáme prolisovaný česnek, rychle promícháme a ihned přelijeme přes filety. Krok 5: Na přílohu se hodí šťouchané brambory nebo bramborová kaše.

TIP: Jak udělat šťouchané brambory

Zveřejněno 22. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXrm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXrm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Filé na másle a s česnekem je opravdu vynikající, občas ho ještě posypu špetkou kari. Tohle jídlo můžeme každý týden 👍😊

:-)<3:yes::yes: Také máme rádi s česnekem, ještě k tomu salátek a je super oběd. :-K

Marie Svarcova: Maruško,děkuji Ti:-KMy jsme měli s okurkovým se zakysankou😋Měj hezký večer😍

Miluju ryby. Kde kupujete dobré filé? Občas bych si právě na takový rychlý oběd nějaké koupila, ale bojím se, že to bude plné vody.

veronika_straka: Děkuji:-KNowaco je záruka kvality.Mě od nich chutnají i obalované rybí prsty🙂Verunko,pokud mám,tak dávám do výpeku po rybách pečený česnek.Není ostrý a šťáva má velice příjemnou chuť😋

AnnBra: U nás vede toto , je bez kostí . 🙂
www.zbozi.cz/nabidka/96d5010078c47db13c57cad5f27eda1b1cb4daf1/

Suroviny:
filet rybí, máslo, olej, česnek, česnek sušený, pepř bílý, sůl

Přidat fotografie receptu