Fazolky na slanině
Fazolky na slanině jsou skvělým způsobem, jak připravit zeleninový, ale zároveň sytý pokrm. Slanina se žampiony dodají intenzivní chuť, a jako přílohu k nim můžeme podávat jemnou bramborovou kaši, která celý pokrm skvěle doplní.
Postup přípravy
Krok 1: Fazolkám odlomíme tvrdé stopky a povaříme je 3 minuty v osolené vodě. Poté fazolky zchladíme ve studené vodě.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Žampiony omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na nudličky.
Krok 3: V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibuli se slaninou a žampiony. Až cibule zesklovatí, přidáme česnek a necháme ho asi minutu rozvonět.
Krok 4: Přidáme povařené fazolky (můžeme je překrojit na polovinu), vše promícháme, osolíme, opepříme a necháme společně asi 10 minut prohřát.
Krok 5: Před podáváním pokapeme fazolky citronovou šťávou.
Krok 6: Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem. Fazolky posypeme parmazánem, zdobíme paprikou kozím rohem a petrželkou.
Zveřejněno 23. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolky na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpQD5
Moje poznámka
Fazolky na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpQD5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 30 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 50 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Suroviny:
lusky fazolové,
slanina anglická,
žampióny,
cibule,
olej,
citron,
parmazán,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
paprika kozí roh,
petrželka
Komentáře (1)