Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolky na slanině

Fazolky na slanině jsou skvělým způsobem, jak připravit zeleninový, ale zároveň sytý pokrm. Slanina se žampiony dodají intenzivní chuť, a jako přílohu k nim můžeme podávat jemnou bramborovou kaši, která celý pokrm skvěle doplní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Fazolky povaříme 3 minuty v osolené vodě a poté zchladíme ve studené vodě. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Žampiony omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Krok 3: V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibuli se slaninou a žampiony. Až cibule zesklovatí, přidáme česnek a necháme ho asi minutu rozvonět. Krok 4: Přidáme povařené fazolky (můžeme je překrojit na polovinu), vše promícháme, osolíme, opepříme a necháme společně asi 10 minut prohřát. Krok 5: Před podáváním pokapeme fazolky citronovou šťávou. Krok 6: Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem. Fazolky posypeme parmazánem, zdobíme paprikou kozím rohem a petrželkou.

TIP: Jak se dělá bramborová kaše?

Zveřejněno 23. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQD5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQD5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
lusky fazolové, slanina anglická, žampióny, cibule, olej, citron, parmazán, sůl, pepř mletý, česnek, paprika kozí roh, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu