Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Hovězí maso 31 názorů

Suroviny

4 ks hovězích líček
300 g zelených fazolových lusků
100 g slaniny
4 stroužky česneku
hladká mouka
horký hovězí vývar
pepř
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce.

  2. V nádobě s pokličkou, kterou lze vložit do trouby, rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran.

  3. Přidáme slaninu, nakrájenou na kostky, dva nasekané stroužky česneku a dva stroužky, utřené se solí. Osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Přiklopíme a vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C.

  4. Pečeme doměkka (zhruba hodinu a půl), občas doléváme vývar a na posledních dvacet minut přidáme zelené fazolky.

  5. Omáčku zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem a hotový pokrm podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 259 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách

  • Martina68 Martina68

    líčka milujeme a dělám je často a i takhle - s fazolkama a slaninou, je to fakt žrádlo, nikdy nic nezbude :-)) dávám samozřejmě bodík :yes: ps: pro ty, kteří nevědí kde koupit - u nás je kupuji u "Zemana" v PENNY :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    BILKOVAI:Ivetko, jsem ráda, že jsi se inspirovala a děkuji za krásnou fotodokumentaci.:yes::-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Eli, dnes jsem se rozhodla vyzkoušet Tvůj recept a rozhodně to byl dobrý nápad. Líčka jsem ještě nikdy nejedla a musím říct, že je to vynikající křehoučké masíčko.:-O:-p Akorát jsem neměla fazolky, tak jsem utrhla na zahrádce mladou cuketku, osolila, opepřila a lehounce opekla na másle. Moc Ti děkuji za recept a určitě jsem nedělala naposled. Jako důkaz posílám obrázky:-K...+1

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásná bašta:-K+15:yes::-p

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Líčka jsou super... když jsem je dělal poprvé, rozvařil jsem je na kaši!!! čekal jsem, jak to bude tuhé... a leda prd!!! Křehoučké masíčko! Akorát dost za poslední půlrok podražilo. Ale to u nás všechno maso...:-((. Mám v mražáku balíček, asi budou k nedělnímu obědu, podobným způsobem! Akorát místo fazolek dám žampiony..;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    cathleen: já líčka u nás.. to tu nemamo.. cooo, že by u vás:-8:-?:-D:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    rebeka: :-O proč bys neměla? Pokud seženeš líčka...z tak dobrého masa se vaří skoro samo:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    cathleen: i já to budu mít tak dobré:-8:-):-?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Líčka jsou opravdu výborné masko a tahle kombinace surovin to jen podtrhne:-8:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • Colombo65 Colombo65

    Mňam;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Eliza: Určitě, ahojka... :-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Fazolky se slaninkou miluji:-p, výborná kombinace :yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Eliza: tak to jsi mi udělala radost:-), jezdím často okolo tramavaji č.3,chodím do bývalé YMCY, kousek vedle,tam je to krásné,wow a díky moc:-K;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Eliza: asi to teplo má na mňa nepriaznivé účinky...prepáč, splietla som sa.

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí na fazolkách hovězí líčka na slanině hovezi licka s fazolkami hovězí maso na fazolkách jak upravit hovězí líčka recept na hovězí líčka se zeleninou jak upravit zelené fazolky hovezy licka na slanine hovězí líčka zelene fazolky na slanine hovězí líčka praha líčka na slanině zelené fazolky na slanině recept hovězí líčka kde koupit kde koupit hovězí líčka hovezi maso na zelených fazolkach hovezi licka se slaninou a fazolkami hovězi na slanině hovězí líčka, praha jak upravit hovězí líčka?

Zapomněl/a jsem heslo