Kančí kýta na brusinkách

isindy Kuchařka: isindy

Jiné maso 23 názorů

Suroviny

0,5 kg kančí kýty
olej
1 velká cibule
1-2 lžíce hladké mouky
10 dkg špeku
3 plné lžíce brusinkového želé či marmelády
1 lžíce sojové omáčky
marináda:
1 dcl červeného vína
1 lžička sušeného tymiánu
2 bobkové listy
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin.

  2. Na lžíci oleje necháme vyškvařit kostičky špeku, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme marinované maso a ze všech stran zprudka opečeme.

  3. Zaprášíme moukou, necháme trochu zasmahnout, podlijeme vařicí vodou, zbytkem marinády (bez bobkového listu), přidáme 3 lžíce brusinkového želé (či marmelády), lžíci sojové omáčky a dusíme za občasného podlévání horkou vodou doměkka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí kýta na brusinkách

  • mekkejla mekkejla

    Luxusní papáníčko! :yes: Skvěle jsme si pochutnali! Vařila jsem v papiňáku a masíčko bylo za 30 minut jako dort! Nakonec jsem přidala ještě trochu brusinek, protože se mi úplně rozvařily, tak aby byly ve šťávičce vidět ;-) Jako přílohu jsme si dali šťouchané brambory. Hned přepisuji do sešitu s recepty ;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    market2209: to jsem ráda :-):-) děkuji za pochvalu :-K

    Odpovědět

  • market2209 market2209

    Skvělý recept:yes: měli jsme bubliny až za ušima:-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    díky za body i komentáře :-), opravdu jsme si na této variantě divočiny pochutnali, budu ráda, když vyzkoušíte :-K

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Dana61: tedy ty jsi rychlík, tos mi udělala velkou radost...děkuji za realizaci i pochvalu :-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    isindy - sehnala brusinky a realizovala :-D opravdu velmi dobré:yes::-D
    (spagetko i Tobě děkuji za radu, kde koupit brusinky i šípkovou)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Jak se jedná o divočinu,to je moje.;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ježiš, to je zase nádhera, to voní z monitoru...:-p:-D
    Zvěřinu jsem ještě nikdy nedělala, ale kančí mi opravdu chutná. Tohle je skvělá úprava, bod posílám rovnou - :yes:.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dana61: šípkovou dostaneš běžně v Kauflandu (tam seženeš i ty brusinky - ty navíc i v Albertu):-p

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    děkuji všem za milé komentáře i body :-K, kančí bohužel tímto došlo :-8:-(

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Dana61: děkuji :-K šípkovou nevím :-8, ale brusinky jsou k dostání běžně :-);-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    isindy - no to je zase dobrůtka :yes::-D - ale, kde vezmu šípkovou? Budu muset koupit a zrealizovat.:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Kančí jsem dělala jednou, klasicky se šípkovou omáčkou. Tohle vypadá taky moc dobře :-p

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p krása, jen kde vzít toho kance:-?:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásný recept a šťávička suprová:-*:-p+:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kančí kýta kančí kýta recepty kanec na brusinkách zvěřina na brusinkách maso na brusinkách kaňčí kýta recept recepty kančí kýta kančí steak divocak na brusinkach divočina na brusinkách recept na kančí kýtu kančí brusinky kančí maso na brusinkách kančí steaky recepty kančí maso na brusinkách marináda na kančí kýtu kančí steak recepty kančí steaky marinovana kanci kyta zvěřina na brusinkách s červeným vinem

Zapomněl/a jsem heslo