Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerový salát

Možná tomu nebudete věřit, ale i celer může být skvělou pochoutkou. Vyzkoušejte připravit tento výborný salát doplněný sýrem, kukuřicí a šťavnatým ananasem. Skvěle se hodí jako příloha k řízkům, masu nebo jen tak samotný s pečivem.

Hodnocení receptu je 4,9 (89×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

a.d.e.a a.d.e.a

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min bez doby odležení

25 min (25 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 546 kJ /
609 kcal
Bílkoviny73,75 g
Tuky30,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 236 mg
Sodík 3,22 g
Sůl7,75 g
Sacharidy9,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šunku nakrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme nahrubo a omytý pórek nakrájíme na kolečka. Z ananasu, kukuřice a celeru slijeme nálev. Krok 2: Do mísy vložíme kukuřici, ananas, šunku, pórek, celer a sýr. Přidáme majonézu a pečlivě promícháme. Krok 3: Necháme do druhého dne odležet. Pak vše promícháme a podáváme. Krok 4: Salát ničím dalším nedochucujeme. Je výborný jen sám o sobě.

TIP: Jak připravit chutnou celerovou pomazánku

Zveřejněno 29. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerový salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OAD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerový salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OAD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (72)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

U babičky ze strany manžela má tento salát silnou tradici :) dělává ho k pečenému masu a celá rodina si vždycky skvěle pochutnáme! Akorát ho teda nemíchá, ale skládá na vrstvy, aby lahodil oku :D

Díky za připomenutí, ale bohužel musí být bez ananasu, jsem na něj alergická;-(

Salat me velmi lakal svou neobvyklosti; tak jsem ho vcera vyrobila a nebyla jsem zklamana! Opravdu naprosto vynikajici! Zapisuju ho do sve kucharky, a tudiz i do sveho repertoaru.:yes:

Už jsem dělala mockrát a je vynikající :-K:-*:-8

Tak musím uznat, že tohle je neskutečná dobrota. :yes::yes::yes: Určitě budu dělat častěji.:-p

Tak já to vyzkoušela a přiznám se, že nikdy víc. Ta kombinace ananasu s majonézou je pro mně nepřijatelná.:-//

Dnes jsem zkoušela celerový salát a prostě je to špica velmi chutné ,určitě další recept který se u nás osvědčil<3

To zní skvěle, určitě zkusím :-8

Výbornýýýýýýýýýýýýý<3

Ja s obľubou dávam kukuricu do viacerých šalátov, ešte mi šalát neskysol. Ale je fakt, že u nás sa minie rýchlo a nedržím ho mimo chladničky.

Očekávala jsem úplně jinou chuť, ale fakt překvapil!!! To zas budu plácat každý víkend, než se ho pře*eru :-p <3 :-D

Nechápem prečo všade pcháte tú kukuricu, keď šalát postojí tak kukurica kysne.

tea: Ale on nestačí postát!!! On se stačí sníst, než by začla kukuřice něco dělat! A navíc, dává salátu specifickou chuť, asi tak jako bryndza dává chuť haluškám :-)

Tématické fráze:
celerový salát, celerový salát recept, salat celerovy, cerelovy salat, salát z celeru, recept na celerový salát, celerový salát s majonézou, výborný celerový salát, celerové saláty, salát s celerem, vrstvený salát s celerem a ananasem, celerovy salat s ananasem, cerelový salát recept, celeroví salat, recept celerový salát, celerový salát recept bez majonézy, celerový salát bez majonézy, recepty na celerový salát, celerový salát s jogurtem, celerovysalat

Suroviny:
celer sterilovaný, kukuřice sterilovaná, šunka, majonéza, ananas, sýr tvrdý, pórek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu