

Salát z Poruby
Suroviny
- 1 konzerva sterilizovaného celeru
- 1 konzerva sterilizované kukuřice
- 1 konzerva sterilizovaného ananasu
- 0,5 kg šunky nakrájené (na kostičky)
- 4 vejce uvařené na tvrdo(kolečka)
- 1 velká tatarka
- pórek(kolečka)
- 2 nastrouhaná jablka
- tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny postupně ukládáme do sklěněné mísy, postupně tak, jak je napsáno. Na konec nastrouháme tvrdý sýr.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z Poruby
-
Já dávám místo jablek kompotované mandarinky a celer dávám čerstvý, nastrouhaný. Výborné.
-
Já dávám místo jablek kompotované mandarinky a celer dávám čerstvý, nastrouhaný. Výborné.
-
vynikající
-
výýýborný salátek
můžem se ho ujíst k pečenému masu je vynikající
-
Tento salát je výborný.Já ho znám pod názvem Půlnoční salát a přidávám ještě vrstvu bílého jogrutu a majonézy,taky nechávám uležet do druhého dne.Je to opravdová pochoutka
.
-
-
Moje teta tomuto salátu říká "vrstvený" a dělá se i v Jihlavě.
Nezamíchané v míse, se nechají ingredience do druhého dne, poté se promíchá a servíruje v mističkách. Moc dobré. Mám ráda sladkou chuť ananasu se zeleninou. Utloukla bych se po tomto salátu. Manželovi to ovšem moc nechutná. -
Podle ingrediencí salát vypadá moc dobře, už ta kombinace zeleniny a ovoce - no mám uloženo a určitě vyzkouším. Možná tatarku něčím nahradím, ale "vo tom to je", že si každý může zvolit podle svých chutí
-
Nadja:Podává se to takhle, a nabírá se to po vrstvách, určitě se to nemíchá, nemělo by to pak takový úžasný vzhled ;)
Jana Remkova: U každé suroviny jsem napsala do závorky co s tím ;) A z Ostravy Poruby ;) Ani nevím, jak se ten recept k nám dostal, ale je výborný ;)
Tanule19: Ty jablka tam nejsou skoro cítit ;) -
Jinak salát se nakládá tak jak je,ono se to smíchá samo pak
-
My děláme podobný,ale bez jablek a je to skvělé...U nás je to snězené hned..
A ještě necháváme uležet 24 hod. v lednici
-
to je asi pro vizuelní efekt, než to žroutíci rozhňahňaj
-
Ano, dáme do mísy a..krájíme? Nebo jak? Z jaké Poruby? Z Ostravy, z Orlové? Tím nějak nerýpu, jen se ptám, Porubu mám kousek od sebe
-
A co s tím dál - zamíchá se před podáváním, nebo si každý zamíchá sám, nebo se musí jíst také po vrstvách?