Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný koláč s hermelínem a hruškou

Slaný koláč, který si hraje s kontrasty, dokonale ladí s náladou barevného podzimu. Základ z listového těsta poklademe plátky sladkých hrušek a hermelínu. Navrch přijde hrst ořechů a snítky tymiánu. Po upečení přidáme ještě pár kapek medu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

forma na pečení o velikosti 36 x 12 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Ořechy nasekáme nahrubo. Krok 2: Formu na pečení vypláchneme studenou vodou. Listové těsto vyválíme na plát a vložíme ho do formy tak, aby pokrýval dno i stěny. Dno propícháme vidličkou. Krok 3: Hrušky přepůlíme, vyjmeme jádřinec a spolu s hermelínem nakrájíme na plátky. Krok 4: Plátky střídavě pokládáme na koláč šikmo za sebou. Povrch posypeme hrubě nasekanými ořechy, na ně rozložíme snítky tymiánu a pečeme při teplotě 200 °C asi 25 minut dozlatova. Krok 5: Ještě horký koláč jemně pokapeme medem.

TIP: Jak využít med v kuchyni

Zveřejněno 12. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Slaný koláč s hermelínem a hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28wX

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Slaný koláč s hermelínem a hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28wX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, sýr hermelín, hruška, ořechy, med, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu