Borůvkový tunel
Letmý závan léta, borůvkový tunel, vám zpříjemní všední den i rodinnou oslavu. Piškotový tunel s borůvkovou náplní je rychle hotový a snadný na přípravu. Věřte, že svou chutí předčí i zákusek z luxusní cukrárny.
Postup přípravy
Krok 1: Velký plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu a při nízkých otáčkách zašleháme žloutky a olej. Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku.
Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme dozlatova asi 15 minut. Z ještě teplého korpusu vyřízneme plát o rozměru formy na srnčí hřbet, vložíme ho dovnitř formy a necháme prochladnout.
Krok 4: Borůvkový kompot scedíme a necháme okapat na sítku.
Krok 5: Želatinu připravíme podle návodu, použijeme na ni 3–4 lžíce šťávy z kompotu.
Krok 6: Smetanu vyšleháme do pevné šlehačky, přidáme tvaroh, cukr podle chuti, okapané borůvky, želatinu a dobře promícháme. Ihned nalijeme na piškot ve formě. Trochu náplně odložíme na druhý den na ozdobu.
Krok 7: Krém přikryjeme pruhem z piškotu a přitlačíme. Formu s moučníkem uložíme do lednice a necháme ho ztuhnout do druhého dne.
Krok 8: Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni.
Krok 9: Ztuhlý tunel vyklopíme z formy, potřeme polevou, posypeme kokosem a ozdobíme zbylým krémem.
Zveřejněno 13. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkový tunel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYXBM
Moje poznámka
Borůvkový tunel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYXBM
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 4 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 18 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 12 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 38 minutami
Krémová česnečka
magdalenka před 39 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 42 minutami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 44 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 45 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 48 minutami
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 52 minutami
Vepřové nudličky s čínským zelím
DavidVolvo před 53 minutami
Červené zelí s jablky
magdalenka před 59 minutami
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
olej,
tvaroh ve vaničce,
smetana ke šlehání,
želatina,
kompot borůvkový,
cukr moučkový,
kokos strouhaný,
poleva čokoládová
Komentáře (2)