Tunel

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

15 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 7 názorů

Suroviny

Světlý korpus:
4 vejce
140 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 lžíce oleje
160 g polohrubé mouky
Tmavý korpus:
4 vejce
140 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
4 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
polohrubou mouku - s kakaem bylo dohromady 160 g
Krém:
250 g másla
3,5 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
tresť hořká mandle
100 g čokolády na vaření
20 g tuku Omega
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme.

  2. Po lžících přidáváme olej. Potom lehce vmícháme vařečkou mouku a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem pomazaným sádlem.

  3. Pečeme na 200°C asi 8 minut. Stejně upečeme tmavý piškot, kakao a mouku dovážit do 160 gramů. Necháme vychladnout.

  4. Krém: máslo s cukry vyšleháme do pěny a přidáme pár kapek mandlové tresti.

  5. Formu na srnčí hřebet vyložíme alobalem, potom celou formu vyložíme tmavým plátem, potřeme krémem, na krém položíme světlý plát, zase potřeme krémem, dáme tmavý plát, opět potřeme krémem a ukončíme světlým plátem.

  6. Naplněnou formu zatížíme a necháme v lednici vychladnout.

  7. Po vychladnutí vyklopíme, sundáme alobal polejeme čokoládou, kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem a necháme ztuhnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tunel

Tématické fráze: tunel recept recept na tunel vánoční tunel recept moučník tunel recepty na šlehačkový tunel dvoubarevny korpus ovocný tunel recept tmavý korpus recept tunel piškotový tunel recepty tunel slehackovy krem do tunelu recepty - nepečený jahodový tunel šlehačkový tunel světlí korpus recept tunel recepty.cz tunel recept tmavý korpus tunel recepty tunel - recept

Zapomněl/a jsem heslo