Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedlé balíky slámy

Na první pohled vypadají jako opravdové balíky slámy, ale jsou sladké, křupavé a voní po karamelu. Uvnitř se skrývá jemný vanilkový korpus, sladký krém a na povrchu křupavé kadayif těsto. Dokonalá podzimní inspirace, která potěší děti i dospělé.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 9 kusů

9kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Upečeme vanilkový máslový korpus, necháme ho zcela vychladnout a nakrájíme na menší kvádry. Krok 2: Kadayif těsto rozprostřeme na plech a pečeme při 160 °C asi 10–15 minut dozlatova. Necháme vychladnout a nalámeme na menší kousky. Krok 3: Karamelový krém připravíme smícháním mascarpone se slaným karamelem. Množství karamelu přizpůsobíme podle jeho hustoty a požadované intenzity chuti – výsledkem má být jemný, hladký krém. Krok 4: Každý dílek korpusu potřeme karamelovým krémem. V misce máme připravené opečené kadayif těsto a dortové dílky v něm postupně obalíme ze všech stran. Postup opakujeme, dokud nejsou všechny kousky obalené. Krok 5: Nakonec každý kousek převážeme přírodním provázkem, lýkem nebo jutou – a sladké balíky slámy jsou na světě.

TIP: Co se dá připravit z plátu piškotového těsta

Zveřejněno 22. 10. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jedlé balíky slámy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vJQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jedlé balíky slámy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vJQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: Super nápad a parádní provedení - moc se mi líbí. :-K

Marie Svarcova: Děkuji Maruško 🌷

Suroviny:
korpus, mascarpone, karamel,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu