Pečené hovězí na cibuli

Kruela Kuchařka: Kruela

Doba přípravy: cca 2 hodiny 5 porcí Hovězí maso 1 názor

Suroviny

750 g hovězího zadního maso
3-4 větší cibule
olej nebo sádlo
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso v celku osolíme a opepříme asi 1/2 hodiny předvaříme (já předvářím v papiňáku).

  2. Mezitím orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli na sádle či oleji do zlatova.

  3. Předvařené maso nakrájíme na plátky, dosolíme dle chuti a naskládáme na dno pekáčku. Maso překryjeme orestovanou cibulí a zalijeme vývarem z masa, aby bylo vše téměř ponořené a dáme na cca 30 - 45 minut péct na 200 stupňů, dokud nezůstane vypečený sůsek (vypečeme asi polovinu tekutiny).

  4. Maso kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vývarem.

  5. Podáváme nejlépe s domácím houskovým knedlíkem.

Poznámka

Velice jednoduchý a přitom velice chutný pokrm. Všichni mají vždy boule za ušima.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené hovězí na cibuli

  • Jirina78 Jirina78

    Opravdu jednoduchy a dobry recept. U nas doma take oblibeny. Cibuli krajim jen na pulkolecka a podavam s chlebem. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí pečeně hovězí zadní pečené recepty hovězí maso na cibuli hovezi v celku pecene hovezi hovězí maso pečené na cibuli hovězí zadní pecene v celku hovězí na cibuli pečené maso na cibuli pecene hovezi maso v celku hovezi maso pecene v celku hovezi zadni na cibuli pecene hovezi v celku hovězí s cibulí hovězí zadní pečené v celku recepty predvarene pečené hovezi opravdu pečené hovězí recept na hovězí pečeni hovězí maso na cibuli pečené pečené hovězí s houskovým knedlíkem