Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená marmeláda do nápojů

Pečené ovoce s kořením dodá punči, čaji nebo vínu neodolatelnou chuť i vůni. Stačí pár lžiček do horkého nápoje a během chvilky vykouzlíte dokonale hřejivý pocit klidu a pohody.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kklarik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 010 kJ /
1 198 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy183,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 170 °C. Krok 2: Rybíz omyjeme a odstopkujeme. Ostatní ovoce (jablka, hrušky, pomeranče, citrony, švestky atd.) omyjeme, případně oloupeme a pokrájíme na drobnější kousky. Krok 3: Připravené ovoce nasypeme do hlubšího plechu (pokud ho pak nechceme umývat, můžeme vyložit papírem na pečení). Zasypeme cukrem (podle kyselosti ovoce) a přidáme koření. Krok 4: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20-30 minut na 170 °C. Krok 5: Upečené ovoce zalijeme rumem a promícháme. Krok 6: Plníme do připravených sterilovaných sklenic. Otřeme hrdlo, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

TIP: Jak sterilovat sklenice na zavařování - rady a tipy

Zveřejněno 5. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečená marmeláda do nápojů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vWn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečená marmeláda do nápojů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vWn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající jsou v tomto případě višně a maliny. Také se tak dá zpracovat ovoce z mrazáku. Pokud v tomto pečeném ovoci je převaha rybízu, tak se mi zdá 120 g cukru málo. Dávám minimálně půl kila. Ale záleží na kyselosti ovoce a také na tom, jak kdo má rád sladké.

Karolina Mikudíková, 22. 3. 2010 09:08
Dobrý den,prosím poraďte mi,kde bych sehnala ke koupení Pečený ovocný čaj-0,55ml ve skleničkách.
prosím o internetovou adresu,děkuji Karolina
moje mailová adresa -:-)mikudikova@epava.cz;

Já dělám podobný recept a dávám celé kilo cukru. Pak totiž už ten čaj nemusíš sladit ;-)

1,2 kilo cukru? Neblaznete! to neni marmelada na chleba:-) tim cukrem by se to melo jen lehce zasypat, tkaze si myslim, ze 12 deka OK.-)

Nemyslím, řekla bych, že málo sladké, protože 120g je 12 deka cukru na 2 kg ovoce je dost málo, určitě tam má být 1,2 kg cukru, že? CHYby dělá každý.

tohle mám opravdu ráda, jen by to bylo podle tvého receptu moc sladké, nemyslíš?;-)

Tématické fráze:
zapečený čaj, alkoholová boule, boule recept, ovocná boule s alkoholem recept, pečený čaj recept, ovocna boule s alkoholem, beilis recept, ovocná boule, recepty ze švestek, grok recept, ovocná boule recept, recept na beilis, boule pití recept, alkoholové boule, alkoholová boule recept, marmeláda, boule pití, grok, recept boule, recept ovocny caj zapeceny

Suroviny:
rybíz, ovoce, cukr krystal, koření hřebíček, skořice celá, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu