Zavařený základ na lečo
Lečo z čerstvých paprik a rajčat patří mezi rychlé a jednoduché letní pokrmy. Jeho základ si však můžete připravit i na chladnější období roku. Směs stačí zavařit do sklenic a máte ji tak vždy po ruce.
Postup přípravy
Krok 1: Z paprik odstraníme semena a nakrájíme je na proužky. Rajčata spaříme a oloupeme (komu nevadí slupky nemusí loupat) a nakrájíme na kousky.
Krok 2: Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji do sklovita, přidáme papriky a 5 minut podusíme. Pak přidáme nakrájená rajčata, zeleninu osolíme a podusíme 5 minut.
Krok 3: Plníme do čistých sklenic, kterým otřeme hrdla, zavíčkujeme je a zeleninu sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.
Zveřejněno 1. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařený základ na lečo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rGXZ
Moje poznámka
Zavařený základ na lečo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rGXZ
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 1 hodinou
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 9 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uherská pěna
Daami před 21 minutami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 1 hodinou
Mandlové laskonky
IRBONA před 1 hodinou
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 2 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 3 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 3 hodinami
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
nvm250 před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 3 hodinami
Úly, svíčky, stromečky
tyna.korinkova před 3 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 4 hodinami
Suroviny:
rajče,
paprika,
cibule,
olej,
sůl
Komentáře (5)
Potom to nandám do sklenic 0,75 se závitem a zavařuju už víc jak 20 roků v mikrovlnce. Takto připravené uložím v našem tmavém a chladném sklepě. No a je to připravené k okamžité a snadné přípravě a dokončení.
Dokonce sem tam našel jednu zapomenutou z roku 10. 10. 2023 a byla perfektní jako ostatní.
Cibulu si připravím do zlatova až při dokončení, potom dám tento polotovar a přidám rozčondanáí vajíčka . Dokořením , dosolím a je to mňamka. Kabanos to za dobu uskladnění více provoní. No a k tomu čerstvý chlebík. Potom aspoň hodinu odpočinku za dorý lidičky v mojem okolí,
,,toš teda tak,,