Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 687 254 kJ / 164 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36 798,19 g |
Tuky | 1 738,10 g |
Vláknina | 61,25 g |
Cholesterol | 86,63 g |
Sodík | 88,67 g |
Sůl | 224,52 g |
Sacharidy | 318,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme kousky masa s bílkem a škrobem. Vložíme nejméně na 1/2 hodiny do lednice.
Krok 2: Zálivku (omáčku) připravíme smícháním sójové omáčky, vína, vývaru, cukru, octa a chilli papriček.
Krok 3: Rozehřejeme olej a osmažíme kuře po 3 – 4 minut, nebo do zhnědnutí a změknutí masa.
Krok 4: Přidáme ořechy, nakrájenou šalotku a vše přelijeme nachystanou omáčkou a necháme vařit tak dlouho, až se většina vody vyvaří a směs masa je skoro suchá.
Krok 5: Podáváme na misce, ozdobené rajčaty, paprikou, pórkem, zelenou šalotkou apod. podle sezóny a dostupnosti čerstvé zeleniny (ředkvičky, kedlubny, atd...) a s napařovanou rýží na misce zvlášť. Každý si rýži nabírá jídelními hůlkami podle svého gusta a libosti.
Krok 6: Salát z pekingského zelí:pekingské zelí, paprikový lusk a zelenou cibulku očistěte, nakrájejte na souměrné nudličky, vložte do mísy a důkladně promíchejte.
Krok 7: Na zálivku si zvlášť do mísy nalijte několik lžic červeného vinného octa, trochu vody, olivový olej, rozpusťte asi 4 -5 kostek hnědého cukru, 1 zarovnanou lžičku soli a podle chuti přisypejte pepř.
Krok 8: Nechte pár minut odležet, aby se spojily v zálivce chutě.
Krok 9: Těsně před podáváním salát přelijte zálivkou, důkladně promíchejte, zasypte sezamem, dozdobte petrželkou či pažitkou a podávejte.
Zveřejněno 11. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí kung pao s rýží a salátem z pekingského zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YRVO
Moje poznámka
Kuřecí kung pao s rýží a salátem z pekingského zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YRVO
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 6 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 8 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 8 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 8 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 3 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 5 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 6 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 8 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 8 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 10 hodinami
Květákové placičky
Linova před 10 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 10 hodinami
Tématické fráze:
pekingske kure,
něco s rýží,
cina z pekingskeho zeli,
jak dlouho dělat kuřecí maso,
pekingské prase,
kung pao s pórkem,
zdravé kuřecí kung pao,
kureci kung pao podle cinana,
kung pao se salotkou,
kungpao s rýží,
pekinské prase,
kumg pao,
pravé kuřecí kung-pao,
pekingské zelí s kuřetem,
pekingske kuřeci kostky,
kureci cina s pekingského zelí,
jung pao se zelim,
kuřecí prsa s pekingským zelím a paprikou,
kugpao s ryzi,
zelí pekingské s kuřecí prsa recept
Suroviny:
prsa kuřecí,
bílek,
škrob,
olej olivový,
arašídy,
cibule šalotka,
víno rýžové,
chilli paprika čerstvá,
vývar kuřecí,
víno rýžové,
cukr písek,
pórek,
rýže dlouhozrnná,
zelí pekingské,
lusk paprikový,
cibulka zelená,
ocet vinný červený,
voda,
olej olivový,
cukr hnědý,
sůl,
pepř,
semínka sezamová
Komentáře (9)
Furt jsem čekal, kdo si první vzpomene na tuk z prasete, který číňané též často používají
Já dělám kung pao pouze z masa, buráků a papriček. Někteří přidávají ještě česnek, zázvor, sečuánský pepř a cibulku, jak píšete. No, budu to muset taky vyzkoušet...
Ze surovin vám vypadla sojovka! Číňané by se fší pravděpodobností použili i wei-su
Máte recht, že kung pao nemá mít šťávu
tejaja:
Ten váš odkaz není zrovínka dobrý příklad...
Něco tak tendenčně napsaného jsem už dlouho nečetl
Inu, každý liška si chválí svůj ocas, že.
Ještě k tomu panenskému oliváku - každý Ital, který na něm smaží (třeba ryby atd...) ho nejdříve nechá rozpálit tak, až se z něj začne mírně kouřit - (to je bod, v němž začíná docházet k přepalování oleje a vložená potravina olej ochladí mírně stáhneme zdroj a smažíme) pak na něj rychle dává maso a jiné potraviny ke smažení. Výborná chuť, dělávali jsme v Kalábrii takhle hlavně pražmy a jiné ryby na čerstvém rozmarýnu, jehož keř jsme měli pod oknem místnosti, kde jsme byli ubytovaní. To se to smažilo....!
A ještě něco - Číňan umí vařit ze všeho, co je momentálně k dispozici - z pampališek brouků, kopřiv atd. Kdyby neměl jiný olej doma, než olivový (ten ovšem nemá oliv nemaje) dělal by vše na něm. Bohužel má jen arašídový a sezamový (někdy i slunečnicový) tak je jeho smažení na olejí jednotvárné. Stejně na smažení je nejlepší vepřové sádlo, které se přepaluje při 280°C, zatímco většina olejů končí u 220°C