Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová jehla se slaninou

Vepřová jehla se slaninou a cibulí je snadný pokrm, který zachutná všem milovníkům masa. Kousky krkovice se obalí plátky slaniny, proloží cibulí a napíchnou na jehlu. Pomalým opékáním na pánvi maso krásně změkne, zatímco slanina dodá šťavnatost a výraznou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení masa

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubší kusy. Krok 2: Krkovici nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Každý plátek potřeme olejem, česnekem a posypeme solí a mletým pepřem. Pak plátky podélně rozřízneme na proužky. Krok 3: Proužky masa zakryjeme a necháme chvíli odležet v lednici, alespoň 1 hodinu. Krok 4: Na připravené proužky masa poklademe plátky slaniny a zarolujeme. Rolky navlékneme společně s cibulí na jehly. Krok 5: Maso potřeme olejem a jehly zvolna opékáme ze všech stran buď na pánvi, nebo na grilu. Krok 6: Při podávání můžeme posypat nasekanou petrželkou.

TIP: Co dobrého z krkovice?

Zveřejněno 26. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová jehla se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVZE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová jehla se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVZE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina anglická, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, olej, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu