Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr pečený na kmíně s nastavovanou kaší

Kapr a Vánoce, to prostě patří k sobě. Avšak tuto u nás tradiční rybu si můžeme připravit po celý rok. Filety pečené v ochuceném másle mají jemnou chuť. Doplníme je výživnou kaší z brambor a ječných krupek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Po uvaření je scedíme a rozmačkáme. Krok 2: Smetanu ohřejeme, přilijeme k rozmačkaným bramborám, přidáme máslo a vyšleháme ručním šlehačem na kaši. Krok 3: Krupky propláchneme a podle návodu na obalu uvaříme do měkka. Po uvaření k nim přidáme prolisovaný česnek, majoránku, dochutíme pepřem a vmícháme do připravené kaše. Krok 4: Ryba: Máslo rozpustíme v zapékací misce, přidáme 1/2 lžičky kmínu a necháme rozvonět asi půl minuty. Poté přidáme trochu pepře a soli. Krok 5: Porce ryby na straně, kde není kůže, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 6: Porce ryb vložíme do zapékací misky kůží nahoru a přelijeme ochuceným máslem. Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Podle potřeby podléváme. Krok 7: Hotového kapra podáváme s připravenou kaší a na talíři doplníme koprem a kozím rohem.

TIP: Co se zbytky kapra po filetování

Zveřejněno 13. 11. 2025

Poznámka autorky Handour

Kdo chce a má rád, může si doplnit smaženou cibulkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDqz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDqz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, máslo, kmín celý, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, kopr, paprika kozí roh, brambory, kmín celý, smetana ke šlehání, máslo, krupky, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu