Kapr na kmíně s cuketovým salátem
Kapr je klasická česká ryba, která má velmi kvalitní maso. Ochutíme ho jen jednoduše kmínem, abychom nepřebili jeho chuť. Ke kaprovi podáváme teplý salát z restované cukety, rajčat a mrkve.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 796 kJ / 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,44 g |
Tuky | 1,42 g |
Vláknina | 13,47 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 180 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 33,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce kapra osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Poté je opečeme z obou stran na oleji.
Krok 2: Připravíme salát. Nakrájíme cuketu na tenké plátky a očištěné mrkve nastrouháme na hrubém struhadle.
Krok 3: Na troše oleje orestujeme mrkev, cuketu, posypeme kořením a vmícháme utřený česnek.
Krok 4: Když je zelenina měkká, přidáme nakrájená rajčata a promícháme.
Krok 5: Salát podáváme ještě teplý s osmaženým kaprem.
Zveřejněno 28. 8. 2024 18:02
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na kmíně s cuketovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/680y7
Moje poznámka
Kapr na kmíně s cuketovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/680y7
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 16 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s brambory, cuketou a žampiony
KatuleF před 53 minutami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 55 minutami
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
KatuleF před 55 minutami
Katův šleh po mém
KatuleF před 57 minutami
Roštěná na cibuli
KatuleF před 58 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
KatuleF před 59 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
KatuleF před 1 hodinou
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 1 hodinou
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 1 hodinou
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
KatuleF před 1 hodinou
Suroviny:
kapr,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
olej,
cuketa,
mrkev,
olej,
koření na grilovanou zeleninu,
česnek,
rajče
Komentáře (1)