

Máslový losos na kmíně
Suroviny 2 porce
- 2 porce lososa s kůží
- lžíce másla na polití
- citronová šťáva
- kmín celý nebo mletý
- sůl
- pepř čerstvě mletý
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
Omytého a osušeného lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronem.
Rozpustíme lžíci másla, lososa polijeme a posypeme kmínem.
Necháme 1/2 hod. odpočinout.
Smažíme na oleji s máslem nejprve kůží dolů z každé strany cca 3 minuty, podle síly masa. Nesmí být vysušené.
Poznámka od kuchařky
Je to rychlý a jednoduchý recept. Kdo nemá rád celý kmín použije mletý.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Máslový losos na kmíně
-
adamos: tak lososa bych moukou netrápila...kapříka tak dělám, ale tady je to podle mne skoro škoda
-
Zkuste ho ještě předem obalit v hladké mouce - ( po mlynářsku) zdr. ad
-
S tým citrónom - ja lososa dopredu nepokvapkám, dokonca ani na tanieri si ho nedávam...mne chutí to skvelé mäsko len tak, samé, čisté...ale viem, že väčšinou sa to robí.
-
krásný pohled
-
Krásná rybka
, sladkovodní ryby taky předem nekyselím citronem, někde jsem četla, že mají jemnější maso než ryby mořské a citron před tepelnou úpravou jim příliš nesvědčí
-
casino:
-
...nekyselím a neodpočívám...
Měsíček citronku přikládám až na talíř -
Pěkně upravená ryba, dělávám podobně + bylinky
+
-
Já k tomu přidávám cibuli, citronovou šťávu nedávám a peču lososa v troubě...a s cibulí a kmínem je vynikající
-
Výborná úprava
-
Parádní, lákavé
-
Krásné
-
Dělám stejně
-
Dala by som si.