Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem, vynikne tak jeho jemná chuť. Kapra perfektně doplní krupoto, krásně vonící po houbách.
Postup přípravy
Krok 1: Oprané kroupy namočíme den předem do vody a druhý den povaříme do měkka. Sušené houby namočíme na 2-3 hodiny do vody.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli dosklovata. Poté přidáme namočené houby, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, podle potřeby podlijeme, dusíme do měkka a vydušení veškeré tekutiny.
Krok 4: V pánvi na másle podusíme mrkev s hráškem.
Krok 5: Na větší pánev dáme vařené kroupy, podušené houby a zeleninu, zamícháme, podle potřeby ještě osolíme, okořeníme a společně prohřejeme.
Krok 6: Porce kapra na straně bez kůže pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet.
Krok 7: Porce na straně s kůží osolíme a touto stranou dáme opéct na olej s máslem. Na pánvi ještě strany bez kůže okořeníme Svanskou solí, pepřem a kmínem. Opékáme 5 minut, otočíme a dopečeme asi 3 minuty.
Zveřejněno 2. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQl2
Moje poznámka
Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQl2
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 10 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 11 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 13 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 14 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brynzová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 7 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 11 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 12 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 13 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 15 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 16 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 20 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 10. 12. 2024 22:38
Suroviny:
kroupy ječné,
cibule,
sádlo,
houby sušené,
mrkev,
hrášek,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
kapr,
olej,
máslo,
citron,
sůl,
pepř mletý,
sůl,
kmín celý
Komentáře (1)