Smaženice
Voňavá smaženice z čerstvě nasbíraných hub patří neodmyslitelně k houbařské sezóně. Stačí trocha hub, vejce, máslo a během chvilky vznikne jednoduché, ale vynikající jídlo, které potěší každého milovníka těchto lesních darů.
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme očištěné a na kousky nakrájené houby.
Krok 2: Mírně podlijeme vodou, přidáme drcený kmín a za častého míchání dusíme asi 25 minut.
Krok 3: Po 15 minutách přidáme k houbám máslo. Když jsou houby měkké, přidáme vejce, sůl a za stálého míchání necháme vejce srazit.
Krok 4: Podáváme s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 19. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smaženice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xVn0
Moje poznámka
Smaženice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xVn0
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 3 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 17 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 4 minutami
Moji utopenci
marky79 před 1 hodinou
Pudinkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Sachr cukroví
adela. před 1 hodinou
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 2 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 2 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 3 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 3 hodinami
Suroviny:
houby lesní,
kmín drcený,
voda,
máslo,
vejce,
sůl
Komentáře (2)