Hřibová smaženice s oříšky a kurkumou

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Houby 5 názorů

Suroviny

400 g tvrdých hřibů
100 g jader vlašských ořechů
2 cm silný plátek másla
1 malá šalotka
4 vejce
1/4 lžičky kurkumy
1 lžíce nasekaných lístků petrželky
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hřiby a cibuli očistíme.
    Hřiby nakrájíme na větší kousky nebo silnější plátky. Cibuli a ořechy nasekáme nadrobno.

  2. Do pánve na rozehřáté máslo dáme dosklovita restovat cibuli. Přidáme hřiby, ořechy, osolíme a pozvolna restujeme cca 15 minut.

  3. Zasypeme kurkumou a pepřem podle chuti, promícháme a nakonec přidáme rozšlehaná vejce. Mícháme cca 3 – 4 minuty do osmažení vajec.

  4. Hotovou smaženici dle potřeby dochutíme a posypeme petrželkou.
    Podáváme teplé s čerstvým pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hřibová smaženice s oříšky a kurkumou

Tématické fráze: hřibová smazenice

Zapomněl/a jsem heslo