Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arašídové kytičky

Linecké cukroví netradiční chuti. Jemné máslové těsto provoní vanilka a citron. Do části vykrojených kytiček navíc dáme kousky arašídů. Po upečení je pak slepujeme máslovým krémem z arašídové pomazánky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení a odležení těsta

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení a odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

40 menších kousků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krém: Máslo vyšleháme s cukrem a arašídovou pomazánkou. Necháme zatím v chladu. Krok 2: Těsto: Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto a necháme zabalené 30 minut odpočinout. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 3: Z těsta vyválíme mezi dvěmi archy pečicího papíru pláty 3 mm silné. Vykrájíme kytičky a položíme je na plech s pečicím papírem. Polovinu jich potřeme důkladně bílkem, posypeme nasekanými arašídy a vanilkovým cukrem, vše dobře přitiskneme do těsta. Krok 4: Pečeme na 170 °C po dobu 7-9 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout. Krok 5: Kytičky bez arašídů natřeme krémem a přitiskneme kytičkami s arašídy. Povrch ještě ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.

TIP: Jak rozpustit čokoládu

Zveřejněno 15. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Arašídové kytičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZN6G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Arašídové kytičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZN6G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, máslo, cukr moučkový, arašídová pomazánka, bílek, cukr vanilkový, nesolené arašídy, čokoláda na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu