Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové muffiny s tvarohem

Muffiny patří mezi oblíbené dobroty malých i velkých, protože všem padnou hezky do ruky. Připravit si tak můžete i s vašimi dětmi třeba tyto dvoubarevné muffiny. Základem je kakaové těsto, které je proloženo lahodnou tvarohovou náplní.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 20 min

65 min (45 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky vyjde 12 větších muffinů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, moučkový cukr, vanilkový cukr a kakao. Krok 2: V druhé míse prošleháme celá vejce s vodou. Krok 3: Do mísy se sypkými surovinami pomalu zašleháme rozšlehaná vajíčka s vodou a rozpuštěné, ale vychladlé máslo. Vznikne hladké těsto. Krok 4: Plech na pečení muffinů vyložíme papírovými košíčky a do jejich 1/3 objemu je naplníme kakaovým těstem. Troubu předehřejeme na 175 °C. Krok 5: Na náplň smícháme měkký tvaroh, moučkový a vanilkový cukr, vejce, pudinkový prášek a vše prošleháme do hladkého krému. Krok 6: Na těsto dáme tvarohovou náplň a zalijeme zbylým kakaovým těstem tak, aby tvaroh nebyl vidět. Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C přibližně 20 minut.

TIP: Kakao - kde všude najde své využití

Zveřejněno 16. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxL5p

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxL5p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, kypřící prášek do pečiva, soda jedlá, cukr moučkový, cukr vanilkový, kakao, voda, tvaroh měkký, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, pudink vanilkový

Přidat fotografie receptu