Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batátový krém s opečenou cizrnou

Příjemně nasládlý batátový krém, ochucený kari pastou a zázvorem, krásně zahřeje v chladných dnech. Jemná polévka s kokosovým mlékem má zajímavou chuť, kterou perfektně doplní restovaná cizrna. Tak neváhejte a pusťte se do přípravy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Batáty oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Krok 2: Cizrnu slijeme z nálevu a necháme na sítku okapat. Krok 3: V hrnci na ghí (nebo lžíci oleje) opečeme šalotku a česnek. Jakmile zezlátnou, přidáme kari pastu, nastrouhaný zázvor a necháme rozvonět. Krok 4: Zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Vaříme zhruba 15 minut do změknutí batátů. Krok 5: Jakmile jsou batáty měkké, polévku rozmixujeme dohladka a ochutíme ji solí a pepřem. Krok 6: V pánvi na trošce ghí orestujeme cizrnu. Zlehka ji osolíme a opepříme. Krok 7: Hotovou polévku podáváme s opraženou cizrnou.

TIP: Hřejivá batátovo-mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem

Zveřejněno 20. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6WRP

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6WRP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule šalotka, česnek, zázvor, pasta kari červená, batáty, vývar masový, mléko kokosové, cizrna sterilovaná, šťáva limetková, ghee, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu