Batátový krém s Lučinou

Polévky Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Polévky Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

2 velké batáty
1 větší cibule
olej
sůl
pepř
1 kl kari pasty (používám žlutou)
2 stroužky česneku
chilli vločky - kdo má rád
1 Lučina (100g)
čerstvý koriandr
pražené arašídy
Příloha:
toust (bagetka, veka)
arašídové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme a necháme na oleji zesklovatět. Mezitím oloupeme batáty a nakrájíme je na menší kousky.

  2. K cibulce přidáme nasekaný česnek, kari pastu a necháme chvilku rozvonět. Přidáme batáty, sůl, pepř, promícháme a zalijeme vodou (nebo kdo má, vývarem) tak, aby byly batáty potopené. Vaříme do měkka (asi 10-15 minut, jsou hned).

  3. Do polévky rozdrobíme Lučinu a rozmixujeme vše na hladký krém. Pokud je moc hustá, rozředíme ji a ještě necháme přejít varem. Dochutíme solí, pepřem a kdo má rád, chilli.
    Nakonec přidáme nasekaný koriandr.

  4. Polévku servírujeme posypanou koriandrem a nasekanými praženými oříšky. S opečenými tousty namazanými arašídovým máslem je to chutná a sytá večeře.

Poznámka od kuchařky

Hledala jsem na internetu recept na tuto polévku, našla jsem jich hodně, ale žádný mi úplně nevyhovoval, použila jsem tedy z každého něco, například ty oříšky a toust s arašídovým máslem podává k batátové polévce Zdeněk Pohlreich.

Komentáře k receptu Batátový krém s Lučinou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krem z lučiny batátový krém recepty s kari pastou batátový krém s jogurtem