Pečený bůček
Dobře upečený šťavnatý bůček je syté jídlo. Klasika, která v zimě potěší chuťové buňky a uspokojí i hodně hladového strávníka. Skvěle chutná i po studenu, na tenko krájený na krajíci dobrého chleba spolu s pikantním zeleninovým salátem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 889 kJ / 3 320 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 147,24 g |
| Tuky | 297,25 g |
| Vláknina | 7,14 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 601 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bůček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVgq
Moje poznámka
Pečený bůček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVgq
Nejnovější recepty
Masová směs Mexiko
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 1 hodinou
Veselé trubičky s ovocným krémem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečný koláč bez vajec a mléka
Přidáno před 3 hodinami
Třeboňský kapr na modro
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 4 minutami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 1 hodinou
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 1 hodinou
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 1 hodinou
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 4 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 4 hodinami
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Luck2 před 4 hodinami
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Kajkajak před 5 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
Lucie251 před 5 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Vepřová ledvina.
Pěkný vepřový kus od ledviny se vypere, nasolí, trochu kmínem posype, vrchní stranou, totiž kůží položí se na pekáč, podleje se trochou vody a nechá se tak dlouho na té straně péci, až je kůže měkká, pak se obrátí, kůže se ostrým nožem na kostky nakrájí, solí trochu popráší a nechá se při hezky prudkém ohni dopéci, aby kůrčičky hodně zkřehly.