Pikantní bůček pečený nad brambory

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Doba přípravy: Včetně přípravy 3,5 hodiny Vepřové maso 45 názorů

Suroviny

1 kg bůčku vcelku bez kůže
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
pepř
sůl
na potření:
1 PL medu
1 PL dijónské hořčice
1 PL sójové omáčky
chilli
Na brambory:
1 kg brambor (nakrájených na tenké plátky)
1 velká cibule
3 stroužky česneku
4 bobkové listy
tymián
rozmarýn
pepř
sůl
1/2 l drůbežího vývaru
Recept si zatím oblíbilo 49 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené brambory rozprostřeme na plech, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, osolíme, opepříme, vše promícháme a zalijeme vývarem.

  2. Dáme do vyhřáté trouby na 170°C na spodní příčku.

  3. Maso ze strany pod kůží nařežeme do mřížky, vetřeme do něho sůl, pepř a nasekané bylinky, zbytek stran osolíme.

  4. Vložíme na střední příčku na mřížku tak, aby šťáva kapala do brambor.

  5. Vše pečeme pomalu 3 hodiny.

  6. Nakonec z uvedených surovin vymícháme marinádu, kterou maso potřeme a necháme dopéct kůrčičku.

  7. Brambory díky šťávě z masa mají vynikající chuť.

Poznámka

Inspirace ze starého vydání časopisu Albert (asi)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 171 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní bůček pečený nad brambory

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Palecek: To jsem ráda, že se recept osvědčil ;-) A díky za ostatní za radu s mřížkou, já teda žádnou v MW nemám, ale někdo třeba ano.

    Odpovědět

  • Palecek Palecek

    receptík jsem už několikrát dělal a opravdu výborná záležitost.. :yes: Já používám mřížku z mikrovlné trouby a je postačující.. ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Petra Benesova: Petruš, to je mřížka z nerez hlubokého pekáče. Používá se třeba pod kachnu ;-)

    Odpovědět

  • Petra Benesova Petra Benesova

    To je překrásný jídlo. Tu mřížku máte originál k troubě nebo se dá někde koupit? Určitě bych využila:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Palecek: Super, mám radost. Díky za zprávu :-K

    Odpovědět

  • Palecek Palecek

    Opravdu vynikající moc jsem si pochutnal :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    HRUSTICKA: Díky za vyzkoušení a zprávu. :-K Já naopak rozmarýn miluji, hlavně k drůbeži ;-)

    Odpovědět

  • HRUSTICKA HRUSTICKA(neregistrovaný)

    MŇAAAAM:yes: Trochu jsem pochybovala než jsem vyzkoušela,ale výsledek předčil očekávání:-K.
    Dokonce poprvé mě nadchnul i rozmarýn

    Odpovědět

  • Tomáš Vámoši Tomáš Vámoši(neregistrovaný)

    Neviem si predstaviť piecť zemiaky 3-hodiny.Ale vyzerá to veľmi dobre a lákavo.

    Odpovědět

  • marcel marcel(neregistrovaný)

    Je to chutné, taková klasika kde je asi 300 možností a každému to chutná trochu jinak...nic světoborného na zaplácnutí žaludku:-(:-(

    Odpovědět

  • Lole Lole(neregistrovaný)

    babi: nalim: nemyslím si že se chybička vloudila, správně bez kůže, ale nařezáno na straně kde byla kůže .... autorka má ode mě 1* je to super :-p

    Odpovědět

  • babi babi(neregistrovaný)

    nalim: jasně tam patřilo bůček bez kostí = chybička se vloudila... (nebo teď se říká komunikační šum):-))

    Odpovědět

  • yossi yossi

    Super jedlo. trocha som to ale upravil. Tymián mi nechutí, tak som ho tam nedal. Zemiačiky som nakrájal maličké v šupke na štvrtky, a bôčik som nakrájal na plátky (máme ho radi hodne vypečený) a každý som osolil, okorenil a natrel zmesou na potretie a položil na zemiaky. A po otočení plátkov som ich natrel aj z druhej strany. Vývaru som dal trocha menej. Pečie sa to kratší čas, asi za 1,5 hodiny to bolo hotové. Pridávam bodík.:yes:

    Odpovědět

  • nalim nalim(neregistrovaný)

    Tu vůni bych taky mohl cítit,ale ráději uvidím tu nařezanou kůžičku na kostičky a pěkne vypečenou na bůčku bez kůže...;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    sliwowitz:Brambory vypadají tak, jak jsou vyfocené na obrázku. Při pečení pouze na 170C jsou po této době akorát. Nebojte se vyzkoušet;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: pečený bůček s bramborem pikantni peceny veprovy bucek pečený bůček na medu pečený bůček s brambory pomalu peceny bucek bucek s bramborem pečený bůček na bramborach bucek na bramborach pečeny buček bůček s brambory buček na medu pečený bůček s králíkem pikantní vepřový bůček vepřový bůček pečený pikantni peceny bucek nad brambory pikantní bůček studený pečený bůček bůček pečený s brambory bůček pečený bůček s králíkem

Zapomněl/a jsem heslo