Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstovinový salát letní

Proč zrovna těstovinový salát? Protože je lehký, barevný a osvěžující. Hodí se do letních dnů, ale potěší i kdykoli během roku. Připravte si jej z oblíbených těstovin, čerstvé zeleniny a dochuťte dresinkem z jogurtu, majonézy a kečupu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu na obale. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné půlkolečka. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Papriku, rajče, ředkvičky a okurku očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ledový salát natrháme na drobnější části. Šunku i sýr čedar nakrájíme na kostičky a sterilovanou kukuřici scedíme. Krok 3: Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Osolíme, opepříme, orestujeme na troše oleje doměkka a necháme vychladnout. Krok 4: Z jogurtu, majonézy, kečupu a nastrouhaného česneku vymícháme dresink. Krok 5: Všechny ingredience smícháme ve vhodné nádobě. Dle potřeby dosolíme a opepříme, promícháme s dresinkem a dáme do lednice aspoň na 1 hodinu vychladit.

TIP: Jak připravit domácí majonézu

Zveřejněno 21. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Těstovinový salát letní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVoE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Těstovinový salát letní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVoE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
těstoviny, prsa kuřecí, šunka, sýr chedar, kukuřice sterilovaná, cibule červená, paprika, rajče, okurka čerstvá, salát ledový, ředkvičky, pepř mletý, sůl, olej, jogurt bílý, majonéza, kečup sladký, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu