

Plněný hovězí řízek
Suroviny
- hovězí maso zadní
- hořčice
- česnek
- cibule
- sůl
- mletý pepř
- šunka
- uzená slanina
- uzený sýr
- polohrubá mouka
- vajíčka
- strouhanka
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme v mikrotenovém sáčku jako na řízky, ale kraje nenařezáváme. Každý plátek osolíme, opepříme,z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí.
Pak na polovinu masa dáme plátek slaniny, proužky cibule, kousek sýru a nahoru šunku. Přeložíme v polovině a konce buď sklepneme paličkou a nebo sepneme párátky.
Celé obalíme v trojobalu jako řízek, jen místo hladké mouky dávám polohrubou, osvědčila se mi, protože tolik nelepí.
Pak prudce osmažíme z obou stran v tuku a narovnáme do pekáčku, vyloženém pečícím papírem. Dáme do trouby na 180°C a na 40 minut zapéci do trouby.
Ke konci pečení odkryjeme a necháme dojít v troubě, aby se udělala kůrčička. Maso trochu pustí šťávu, ale není to na škodu, protože vše je krásné měkké a šťavnaté.
Poznámka od kuchařky
Podrobný návod na smažení zde: http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do... Příloha brambory, bramborová kaše. Tyto řízky jsou velmi dobré a určitě jsem je nedělala naposledy. Omlouvám se, že jsem nevyfotila postup, ale s novým aparátem jsem se dodnes nenaučila zacházet. Z makra jsem vedle jako jedle :-))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněný hovězí řízek
-
Zlaté náhodné recepty
Z hovězího jsem řízky také ještě nedělala
ale dobrota to určitě bude náramná
Ukládám a +14bodík posílám
-
Yanull,to vypadá moc dobře,ještě jsem nikdy z hovězího řízek nedělala,to si ukládám
+1
-
Děkuji všem za příznivé hodnocení a bodíky.
Hovězí maso mě opravdu nezklamalo, vždy jsem preferovala na smažení krkovičku, ale toto jí možná i předčí.
Tak se toho nebojte a vyzkoušejte.
-
Určitě dobrota, s náplní, prostě mňam.
Bod už je tam.
Hovězí řízky znám z Mexika, tam jiné nedělají. Když jsem se zmínil v Čechách, křičeli na mně FUJ!!! -
-
Zajímavé a zajisté dobré
.
+4
-
TAk tuto vypada opravdu luxusne
ulozeno na vyzkouseni
-
Jani, znám a je to výborné - možná by chtělo zdůraznit, že záleží dost na kvalitě masa - tedy mladé a fakt kvalitní, a pak na tom opravdu prudkém orestování . Jinak je to houžev.