Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční vaječný likér

Vaječný likér se stal nedílnou součástí příprav Vánoc a také samotných svátků vánočních. Krémový lahodný nápoj vanilkové vůně a chutě doplní pikantní rum. Jeho verzi si můžeme připravit také s karamelovou příchutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Miru63 Miru63

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky vyjde přibližně 1,3 litru likéru

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme smetanu, kondenzované mléko a vanilkový cukr. Zahříváme až se vše spojí, ale nesmí se se obsah vařit. Krok 2: V druhém hrnci přivedeme vodu k varu, postavíme na něj mísu tak, aby se nedotýkala vody. Stáhneme teplotu, do mísy vložíme žloutky a moučkový cukr a šleháme do pěny. Mísu poté odstavíme. Krok 3: Do mísy se žloutkovou pěnou nalijeme jednu naběračku mléčné směsi a rozmícháme. Poté žloutkovou směs nalijeme do mléčné směsi a mícháme na velmi slabé teplotě do požadované hustoty. Krok 4: Necháme mírně vychladnout a přilijeme rum dle chuti. Rozmícháme, nalejeme do čistých lahví a uložíme v chladu.

TIP: Jedlé vánoční dárky

Zveřejněno 19. 12. 2025

Poznámka autorky Miru63

Stejným způsobem můžeme udělat karamelovou verzi, při použití karamelového kondenzovaného mléka. Kdo nemá rád rum, může použít vodku, případně koňak.

Lahve použity z kupovaných vaječných likérů, proto nesouhlasí popisky lahví.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vánoční vaječný likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w3mm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vánoční vaječný likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w3mm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
smetana na vaření, mléko kondenzované slazené, cukr vanilkový, žloutek, cukr moučkový, rum

Přidat fotografie receptu